Gespecialiseerde zorg

Als u opeens gespecialiseerde zorg nodig heeft, kan uw wereld even op zijn kop staan. Bijvoorbeeld als u een beroerte heeft gehad of als u hoort dat u hartfalen, kanker of bijvoorbeeld Parkinson heeft. Vaak blijft u zitten met vragen. Wat gebeurt er nu? Moet ik in het ziekenhuis blijven? Hoe ga ik om met de nieuwe situatie? De verpleegkundig specialisten van Zorgbalans helpen u tijdens een spreekuur of bij u thuis. Hierdoor kunt u (langer) zelfstandig uw leven blijven voortzetten.

Advies, verpleging, begeleiding

We gaan voor de persoonlijke aanpak. U kunt zelf uw wensen aangeven en vragen stellen aan de verpleegkundig specialist. Daarna stelt de verpleegkundig specialist samen met u een behandelplan op waar u zich prettig bij voelt. U krijgt advies en begeleiding. Ook kunt u verpleegtechnische zorg krijgen, waardoor u niet (of korter) naar het ziekenhuis hoeft. De verpleegkundig specialist houdt intensief contact met uw artsen en kan waar nodig extra specialisten inschakelen. Ook is het mogelijk dat uw huisarts contact opneemt met het Interventie- en Expertteam (IET) van Zorgbalans voor ondersteuning en advies. Dit team bestaat uit specialisten Ouderengeneeskunde, Verpleegkundig Specialisten en Gezondheidszorgpsychologen.

Wij zijn gespecialiseerd in:

  • Ergotherapie
    Heeft u een ziekte of beperking die uw zelfstandigheid beperkt? De ergotherapeuten van Zorgbalans komen bij u langs. Met hun gespecialiseerde zorg maakt u lastige dagelijkse handelingen gemakkelijker. U leert zelfstandiger leven en krijgt meer mogelijkheden door bijvoorbeeld passende hulpmiddelen.
  • Parkinson
    Als u of uw naaste de ziekte van Parkinson krijgt, verandert er veel. U heeft waarschijnlijk behoefte aan specifieke zorg en ondersteuning en wilt advies over aanpassingen in uw woning of leren omgaan met beperkingen bij het lopen. Ons Parkinson Expertteam, bestaande uit een ergotherapeut, logopedist, specialist ouderengeneeskunde en twee fysiotherapeuten, kan u hierbij ondersteunen als aanvulling op de zorg die u al krijgt. Zij zijn allemaal aangesloten bij ParkinsonNet, het landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met Parkinson.
  • Longaandoeningen
    Astma, COPD of allergieën brengen veel beperkingen met zich mee. Het is prettig als iemand met u meedenkt en u adviseert over wat u beter wel en niet kunt doen. Zo kunt u de klachten beperken met medicijnen. Of door rokers te vermijden, veel te bewegen en uw kamer goed te ventileren. De gespecialiseerd verpleegkundigen van het Longteam zijn gespecialiseerd in longaandoeningen en volledig op de hoogte van alles waar u mee te maken krijgt.
  • Verpleegtechnische zorg
    Wilt u na een operatie liever thuis herstellen? Of wilt u gespecialiseerde verpleegtechnische zorg, zodat u niet naar het ziekenhuis hoeft? Het team Thuiszorg Technologie Acute Zorg (TTAZ) voert veel handelingen bij u uit, waarvoor u normaliter naar het ziekenhuis moet.
  • Hartfalen
    Heeft u ernstig chronisch hartfalen, dan komt de gespecialiseerde verpleegkundige van het team Hartfalen bij u langs. Deze verpleegkundige zorgt ervoor dat u zo min mogelijk last ondervindt van uw klachten. Als uw situatie verandert, dan passen we de behandeling direct aan.  U krijgt daarnaast intensieve begeleiding en ondersteuning om prettiger te leven met chronisch hartfalen.
  • Wondzorg
    De behandeling van een wond vraagt soms om specifieke kennis en zorg. Bij het Wondteam van Zorgbalans is alle specialistische kennis over wondzorg in huis. Wij bieden expertise voor de behandeling van complexe wonden en zorgen voor een op maat gemaakt wondzorgplan. Daarbij maken we gebruik van de nieuwste ontwikkelingen en technieken op het gebied van wondzorg. Wij werken nauw samen met de huisarts, specialisten, verpleeg- en verzorgteams en andere zorgverleners. Het wondteam werkt volgens de laatste richtlijnen op het gebied van wondzorg.
  • Palliatieve zorg
    Wilt u uw laatste levensfase in een vertrouwde omgeving doorbrengen? Ons Palliatief Adviesteam ondersteunt en begeleidt zowel u als uw familie en vrienden. Zo krijgt u de beste zorg in alle rust.
  • Kanker (oncologie)
    Kanker roept veel vragen op. Wat mag u wel en niet doen wanneer u behandeld wordt? Hoe haalt u het meeste uit uw mogelijkheden? En hoe gaat u om met de emoties die uw ziekte teweegbrengt? De oncologieverpleegkundigen van Zorgbalans staan u en uw naasten bij waar het nodig is.
  • Logopedie
    Heeft u problemen op het gebied van taal, spraak, ademhaling, het gehoor, kauwen of slikken? Of kunt u door een beschadiging in de hersenen moeilijk op woorden komen of begrijpen wat er tegen u wordt gezegd? Onze logopedisten zijn gespecialiseerd in problemen ontstaan in de communicatie en geven advies en training, passend bij uw behoefte.