Eva geeft antwoord op alle vragen over wonen, welzijn en zorg

05-03-2019 | Rubriek(en): Nieuws

Eva is de eerste gratis app voor smartphone en tablet voor iedereen die zélf op zoek is naar
regionale oplossingen om thuis te bli
jven wonen. Ouderen, mantelzorgers, kinderen die samen met of voor hun ouders zoeken en natuurlijk zorgmedewerkers zelf krijgen snel antwoord op hun vraag. Eva is ontwikkeld door Servicepaspoort, de ledenvereniging van Zorgbalans, die met zijn wortels in de regio Haarlem de juiste en vertrouwde dienstverleners, instellingen en zorgprofessionals in de buurt kent.

Virtuele vraagbaak
Voor (langer) thuis wonen zijn er steeds meer mogelijkheden. Ook als daarvoor extra hulp, aandacht of zorg nodig is. Maar hoe vind je de weg in al die mogelijkheden? En hoe kom je snel in contact met betrouwbare aanbieders en partners? Saskia Keijzer, manager Servicepaspoort: “Eva werkt als een zoekmachine voor de eigen buurt en regio. Bij allerlei vragen over hulp en zorg grijpen mensen vaak eerst naar Google. Deze zoekmachine geeft echter meer informatie. Als lokale aanbieder van hulp en zorg, weet Servicepaspoort precies wie er in de regio het juiste, betrouwbare aanbod heeft.”

Eva wordt sinds de lancering al veel geraadpleegd. Ze geeft tips, helpt om zelf oplossingen te vinden of zoekt iets voor de vrager uit. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de kennis die Zorgbalans in huis heeft. Een aantal vragen die aan Eva worden gesteld:

  • Waar kan ik particuliere hulp aanvragen?
  • Kan iemand mij helpen bij het inhuren van een geschikte tuinman?
  • Mijn moeder zoekt een passende woonomgeving in Heemstede. Ik woon zelf in Zwolle dus ken de omgeving niet goed. Waar kan ik onze zoektocht het best beginnen?
  • Welk Zorgbalans Buurtteam komt bij mijn vader in de buurt?
  • Ik heb gehoord van de ‘duo-fiets’. Kan ik deze fiets huren?

Persoonlijk contact
In de ontwikkeling van de Eva-app is samengewerkt met ouderen, mantelzorgers en zorgprofessionals. Op basis van echte vragen rondom wonen, welzijn en zorg, is onderzocht in welke situaties en op welke manieren hulp nodig is in het brede zorglandschap. Naast zelf zoeken en tips ontvangen, biedt de app ook de mogelijkheid om een vraag per e-mail of WhatsApp te stellen of door te bellen met een medewerker van Zorgbalans. Voor de officiële lancering, is de app eerst in 2018 door medewerkers van Zorgbalans gebruikt, getoetst en geperfectioneerd. Eva kan gratis worden gedownload via Google Play of de App Store.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder