Aanhoudende warmte en ventilatiesystemen

13-08-2020 | Rubriek(en): Corona

De afgelopen weken kwam in het nieuws dat verpleeghuisbewoners en –medewerkers mogelijk het coronavirus op kunnen lopen via ventilatiesystemen. Het is belangrijk dat er onderzoek gedaan wordt naar allerlei aspecten die van belang zijn om besmetting en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Ook bij Zorgbalans volgen wij deze ontwikkelingen op de voet en hebben we opnieuw geïnventariseerd welke ventilatiesystemen wij binnen onze woonzorglocaties hebben. Wij vinden het belangrijk om u te informeren dat de ventilatiesystemen op alle locaties van Zorgbalans voldoen aan de eisen die zijn opgenomen in het Bouwbesluit en waarnaar het RIVM verwijst. Daarnaast maken we op elke locatie zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke ventilatie, zoals via ventilatieroosters en openstaande ramen in elke woonruimte.

Mobiele ventilatie gebruiken we alleen in gemeenschappelijke ruimtes als er geen andere verkoeling mogelijk is en daardoor de temperatuur te hoog dreigt op te lopen. Hierin volgen we het advies van het RIVM en zorgen we dat de luchtstroom van de ventilatie niet direct van de ene persoon naar de andere gaat.

Op dagen zoals vandaag gebruiken we uiteraard ons hitteprotocol. Dit hitteprotocol voldoet ook aan de huidige (corona)richtlijnen van het RIVM. En wanneer het binnen te warm wordt, gaan we met onze bewoners naar buiten in de frisse lucht en in de schaduw, met de voetjes in het water en een verkoelend drankje of ijsje.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis. Hij woont...

Lees verder