Update coronavirus 6 september 2020

06-09-2020 | Rubriek(en): Corona

Onlangs konden we nog berichten dat er binnen Zorgbalans geen nieuwe coronabesmettingen zijn geweest sinds half mei. Helaas zijn er dit weekend enkele besmettingen vastgesteld, zowel in de thuiszorg als in onze woonzorglocatie De Moerberg, ondanks al onze voorzorgsmaatregelen. Het RIVM is de gehele coronaperiode leidend voor ons geweest, ook nu hebben we adequaat gehandeld volgens de adviezen van het RIVM.

De cliënt uit de thuiszorg is direct overgedragen aan ons corona wijkteam, zodat hij of zij beschermde zorg thuis kan krijgen. We hebben gelijk broncontactonderzoek uitgevoerd en medewerkers getest die aan deze cliënt zorg hebben verleend. Helaas blijken enkele medewerkers ook besmet te zijn, zij zitten thuis in quarantaine.

De bewoner van De Moerberg is overgebracht naar onze opnieuw ingerichte corona-afdeling in de toren van Breezicht. In De Moerberg hebben we direct broncontactonderzoek uitgevoerd. Mocht blijken dat er meerdere cliënten zijn besmet, dan zullen ook zij worden overgeplaatst naar Breezicht. Uit voorzorg hebben we andere cliënten en medewerkers getest. Onze woonzorglocatie De Moerberg blijft open voor bezoek van naasten, waar nodig met extra voorzorgsmaatregelen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

We doen er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en vragen onze medewerkers en cliënten en hun naasten zich bij klachten, ook al zijn ze mild, direct te laten testen en thuis te blijven. Alleen samen krijgen wij corona onder controle.

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder