Update coronavirus 7 september 2020

07-09-2020 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update.

Op onze woonzorglocatie De Moerberg is afgelopen weekend een cliënt positief getest op het coronavirus. Deze bewoner is overgebracht naar onze opnieuw ingerichte corona-afdeling in Breezicht. In De Moerberg hebben we direct broncontactonderzoek uitgevoerd. Uit voorzorg hebben we hier ruim 50 bewoners en medewerkers getest. Helaas blijkt hieruit dat er acht bewoners positief zijn getest op het coronavirus. Vanmiddag zijn alle bewoners, hun naasten en medewerkers hierover geïnformeerd.

Van de 37 geteste medewerkers hebben gelukkig 35 een negatieve uitslag. Vandaag zijn er opnieuw medewerkers getest, op die uitslagen wachten wij nog. Wij gaan ook verder met het broncontactonderzoek, zowel bij bewoners als bij medewerkers. Dit doen wij in nauwe afstemming met de GGD.

De bewoners die positief zijn getest verblijven nu nog op een geïsoleerde afdeling in De Moerberg en gaan later deze week over naar onze te heropenen COVID-19 unit in Zuiderhout. Daar krijgen ze naast goede zorg ook meer bewegingsvrijheid.

Wegens deze ontwikkelingen kunnen wij helaas maar één vaste bezoeker per bewoner in De Moerberg toelaten. We vragen deze vaste bezoeker zich te houden aan de algemene hygiënemaatregelen; niet komen bij klachten, handen wassen, hoesten in de elleboog en 1,5 meter afstand houden. Ook krijgt dit bezoek uit voorzorg een mondneusmasker van Zorgbalans.

Wij begrijpen dat dit voor onze bewoners en hun naasten ingrijpende maatregelen zijn. We doen er alles aan om zoveel mogelijk het gewone leven in De Moerberg voort te zetten. Afhankelijk van de ontwikkelingen bewegen we mee met onze maatregelen.

Er zijn de afgelopen maanden enorme inspanningen verricht door alle bewoners, naasten en medewerkers, mijn dank en waardering hiervoor. We doen er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en vragen ook nu van iedereen medewerking. Alleen samen krijgen wij corona onder controle.

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder