Update maatregelen 26 november 2020

26-11-2020 | Rubriek(en): Corona

Om goed op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus, volgt hieronder een update over de maatregelen binnen Zorgbalans.

Helaas is zowel in de regio als binnen Zorgbalans het aantal bewoners met een coronabesmetting sinds afgelopen week fors toegenomen. Ondanks de zorgvuldige inzet van alle maatregelen ter bescherming van onze cliënten en medewerkers. Om die reden is het besluit genomen om, op advies van onze Hygiëne- en Infectiepreventie Commissie (HIP Commissie) en Vakgroep Specialisten Ouderengeneeskunde, aanvullende maatregelen te treffen op het gebied van de inzet van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).

Zorgbalans kiest er nadrukkelijk voor om de bezoekregeling niet te wijzigen. Bezoek blijft welkom, het welzijn en welbevinden van onze bewoners staat voorop. Wel is het onvermijdelijk om strenger te handhaven met betrekking tot de huisregels. Hiervoor vragen wij begrip van iedereen: alleen samen krijgen wij corona onder controle.

Daarom gelden vanaf vrijdag 27 november 2020, de volgende maatregelen:

  • Op alle woonzorglocaties gebruiken alle medewerkers preventief een chirurgisch mondneusmasker type IIR (ook buiten 1,5 meter afstand van de bewoner) en gebruiken bezoekers een niet-medisch mondneusmasker.
  • In de wijkzorg en Prettig Thuis Teams gebruiken medewerkers preventief een chirurgisch mondneusmasker type IIR (ook buiten 1,5 meter afstand van de cliënt).
  • In de ontmoetingscentra zijn er geen wijzigingen voor het gebruik van PBM.
  • Indien sprake is van een (vermoeden van een) coronabesmetting, ontvangen bezoekers op deze locatie een medisch mondneusmasker en gebruiken medewerkers op onze woonzorglocaties en in de wijk altijd een FFP2 masker (in verband met onvoldoende landelijke beschikbaarheid van FFP1 maskers zijn dat op dit moment FFP2 maskers). Zij dragen een FFP2 masker in combinatie met een veiligheidsbril in de volgende situaties:
    • Bij kweekafnames van coronatesten;
    • Bij de zorgverlening aan cliënten met een bewezen besmetting met COVID-19;
    • Tijdens vervoer van cliënten naar een COVID-19 unit;
    • Bij de zorgverlening aan cliënten met een vermoeden van een besmetting met COVID-19;
    • Als een afdeling in quarantaine is vanwege meerdere geconstateerde besmettingen, wordt volledige PBM gedragen waaronder een FFP2 masker.
  • Zorgbalans kiest bewust voor een beschermingsniveau boven de richtlijnen van het RIVM waarin voor alle bovengenoemde situaties alleen een chirurgisch mondneusmasker type IIR wordt voorgeschreven (behalve bij zeer specifieke handelingen waarbij aerosolen worden verspreid).
  • Op iedere woonzorglocatie van Zorgbalans zal een strenger beleid worden gevoerd ten aanzien van het respecteren en naleven van de maatregelen, zowel richting medewerkers als bezoekers. Wij verzoeken iedereen vriendelijk om de verzoeken van onze medewerkers zonder discussie op te volgen.

Hartelijk dank voor je medewerking!

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder