Update coronavirus 11 december 2020

11-12-2020 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een korte update over onze woonzorglocaties.

De quarantaineperiodes in Kennemerduin en op de revalidatieafdeling van Velserduin zijn inmiddels opgeheven en de eerste herstelde bewoner van De Heemhaven is weer thuis op locatie na een tijdelijk verblijf op onze COVID-19 unit in Zuiderhout.

Nu het aantal besmettingen in de regio weer oploopt, worden ook wij daardoor geraakt.
Op onze woonzorglocaties De Moerberg en De Heemhaven zijn tijdens het hertesten opnieuw bewoners positief getest op corona. In De Heemhaven zijn nu in totaal drieëndertig bewoners positief getest waarvan zeven bewoners helaas zijn overleden. Wij wensen hun nabestaanden veel sterkte met dit verlies. Ook op onze locaties Breezicht en Velserduin (afdeling de Duinen) zijn bewoners positief getest.
Alle positief geteste bewoners worden tijdelijk overgebracht naar onze COVID-19 unit in Zuiderhout of Breezicht. Bewoners en medewerkers van bovengenoemde locaties worden regelmatig opnieuw getest tot de uitbraak uitgedoofd is.

Momenteel verblijven er veertig bewoners op onze COVID-19 units van Zuiderhout en Breezicht, afkomstig van verschillende locaties. Drie huurders van De Moerberg ontvangen zorg van ons coronawijkteam in hun eigen woning.

Op de betreffende afdelingen van de woonzorglocaties zijn passende aanvullende maatregelen getroffen ten aanzien van bezoek. Bezoekers krijgen uit voorzorg een mondneusmasker van Zorgbalans. Daarnaast vragen wij bezoekers zich altijd te houden aan de bekende algemene hygiënemaatregelen; niet komen bij klachten, handen wassen, hoesten in de elleboog en 1,5 meter afstand houden.

Wij begrijpen dat dit voor onze bewoners, hun naasten en onze medewerkers ingrijpende maatregelen zijn, maar vragen om ieders medewerking en begrip. Wij verzoeken u vriendelijk de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen: alleen samen krijgen we corona onder controle.

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse,
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder