Mooie (ont)regelinitiatieven uit de praktijk

01-02-2021 | Rubriek(en): Nieuws

Afgelopen jaar heeft Zorgbalans naar aanleiding van een verzoek van het ministerie van VWS meegewerkt aan een onderzoek naar goede praktijken in het kader van ‘[Ont]Regel de Zorg’. Onlangs is de uitgave, [Ont]Regel de Zorg – Goede praktijken, aangeboden aan de Tweede Kamer. Hierin vindt u mooie (ont)regelinitiatieven vanuit organisaties en zorgverleners zelf, waaronder het voorbeeld van Zorgbalans.

In het programma [Ont]Regel de Zorg richt het ministerie van VWS zich samen met de zorgsector op het merkbaar verminderen van de ervaren regeldruk. Het doel daarvan is meer tijd voor zorg en meer werkplezier. De afgelopen jaren zijn op landelijk niveau mooie stappen gezet: van het verminderen van het aantal indicatoren in de medisch specialistische zorg tot het schrappen van het aanvraagformulier voor sondevoeding.

Maar niet alleen landelijke acties zijn voldoende. Regeldruk vindt regelmatig zijn oorsprong binnen zorginstellingen zelf, in lokale processen en werkwijzen, of in de lokale implementatie van landelijke regels. Om daar vanaf te komen moet het dus ook in de instellingen zelf, op de werkvloer, gebeuren. En dat gebeurt gelukkig ook, waarvan u de voorbeelden in deze uitgave kunt vinden. Vanaf pagina 62 vindt u het voorbeeld van Zorgbalans.

Klik hier voor [Ont]Regel de Zorg – Goede praktijken

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder