Update coronavirus 9 maart 2021

09-03-2021 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update.

Op 18 januari 2021 zijn we binnen Zorgbalans vervroegd gestart met de vaccinatie van (tijdelijke) bewoners van onze woonzorglocaties. De vaccinatiebereidheid, en daarmee de vaccinatiegraad, onder bewoners is zeer hoog. Bewoners die na 18 januari bij ons zijn komen wonen (of tijdelijk verblijven) hebben wij inmiddels ook kunnen vaccineren. Eind maart 2021 verwachten wij de bewoners te kunnen vaccineren die vanaf medio februari op één van onze woonzorglocaties verblijven.

Overigens is niet alleen de vaccinatiebereidheid onder bewoners hoog. Wij hebben de indruk dat zeer veel van onze medewerkers zich afgelopen periode hebben laten vaccineren. Wettelijk gezien mogen zorgorganisaties helaas niet aan medewerkers vragen of zij gevaccineerd zijn, dus we kunnen dit echter niet met zekerheid vaststellen.

Op dit moment verblijven zes bewoners met een positieve coronabesmetting in de COVID-19 unit in Zuiderhout. Alle woonzorglocaties zijn op dit moment vrij van corona en de quarantaineperiode is voorbij.

Zorgbalans is uiteraard zeer tevreden met het recente advies van het OMT dat, op basis van bovenstaande ontwikkelingen, een versoepeling van een aantal maatregelen mogelijk maakt op onze woonzorglocaties. Dat is zeer welkom, want van veel bewoners en/of diens naasten hebben wij hier vragen over ontvangen.

Per direct betreft het de volgende versoepelingen:

  • Onze bewoners kunnen dagelijks weer twee bezoekers ontvangen, u bent van harte welkom;
  • In de buitenlucht is geen mondneusmasker nodig wanneer 1,5 meter afstand gehouden kan worden;
  • De quarantaineperiode in verpleeghuizen wordt gelijk gesteld aan de quarantaineperiode buiten het verpleeghuis, indien de bewoner volledig gevaccineerd is. Dat betekent dat de quarantaine van tien naar vijf dagen gaat;
  • Wilt u uw dierbare meenemen voor een bezoek aan huis? Dat kan, maar graag in overleg met de locatiemanager.

Bovenstaande versoepelingen kunnen uiteraard alleen als we allemaal strikt de algemene coronapreventiemaatregelen blijven naleven en de bezoekregistratie zorgvuldig wordt bijgehouden. De vaccinatie biedt bescherming en vermindert de kans op ernstige ziekte door COVID-19, maar ook bij een hoge vaccinatiegraad kunnen coronabesmettingen nog steeds voorkomen.

Er kunnen specifieke omstandigheden zijn waarom op een woonzorglocatie (tijdelijk) andere afspraken gelden. Bijvoorbeeld bij (een verdenking op) coronabesmettingen, bij quarantaine en bij een te lage vaccinatiegraad. Betrokkenen worden daarover uiteraard geïnformeerd. Zo geldt bijvoorbeeld in ons revalidatiecentrum Zuiderhout nog de bezoekregeling van één bezoeker per cliënt, aangezien nog niet iedere cliënt (volledig) is gevaccineerd.

Hartelijk dank voor uw medewerking: alleen samen krijgen we corona onder controle!

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

EenVandaag kwam langs in onze woonzorglocatie De Heemhaven om te zien wat er al mogelijk is qua versoepelingen. Bekijk het fragment hier.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis. Hij woont...

Lees verder