Het verbouwde W.F. Visserhuis viert haar 65-jarige jubileum

14-04-2021 | Rubriek(en): Nieuws

Vandaag viert het W.F. Visserhuis in IJmuiden, één van de woonzorglocaties van Zorgbalans, haar 65-jarige bestaan. Op deze feestelijke dag wordt ook stil gestaan bij de verbouwing die deze maand is afgerond. Het W.F. Visserhuis is vernieuwd, zodat het nog beter aansluit op de wensen van de bewoners. Het is een plek geworden waar zij zoveel mogelijk hun eigen manier van leven kunnen voortzetten.

Eerste bejaardentehuis in Velsen
Op 14 april 1956 opende het ‘huis voor den ouden van dagen’. De Velsense wethouder Willem Frederik Visser gaf bij zijn afscheid zijn naam aan het eerste bejaardentehuis in Velsen aan de Rijnstraat. In 1982 was deze locatie te klein en is het W.F. Visserhuis verhuisd naar de Houtmanstraat. In de tussentijd was de locatie al een keer gerenoveerd en in 2020 is er gestart met de verbouwing die iets langer dan een half jaar heeft geduurd. Op dit moment biedt het W.F. Visserhuis een thuis aan 137 ouderen die (tijdelijk) niet meer zelfstandig kunnen wonen en verpleging en begeleiding nodig hebben.

Directer contact
De wens van de bewoners was dat zij directer contact hebben met hun buren, voor een praatje, een spelletje of om samen te eten. Daarom is op de begane grond een dorpsplein ontwikkeld met een restaurant, een winkeltje, een kapper, bioscoop en fysiotherapeut. Kortom: daar valt voor iedereen wat te beleven. Er zijn ontmoetingsruimtes met veel daglicht en gezellige zitjes. Op de andere verdiepingen zijn buurtkamers gecreëerd waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten of kunnen deelnemen aan activiteiten. De bewoners vinden het prachtig geworden, het is net alsof ze op een terrasje zitten en mensen kunnen bekijken.

65-jarige jubileum
Leyoni Bult, locatiemanager W.F. Visserhuis, is ontzettend blij en trots op het eindresultaat: ‘Het is prachtig geworden met zowel de open ruimtes als de kleine zitjes voor onze bewoners. Dat de verbouwing klaar is tegelijkertijd met ons jubileum, maakt het eigenlijk een dubbel feest waard. Door de coronamaatregelen kunnen we het helaas niet zo groots vieren als we zouden willen. We beperken ons daarom tot een feestelijke coronaproof dag alleen voor onze bewoners.’

Op 14 april 2021 vinden de hele dag door diverse activiteiten met en voor de bewoners plaats. Gedurende de dag wordt een fotofilm ‘Reis door de tijd’ van het huis van vroeger naar nu getoond in de bioscoop. Er liggen fotoboeken ter inzage en in de ontmoetingsruimtes vinden de hele dag door speciale activiteiten plaats. Er wordt gezorgd voor muzikaal entertainment en uiteraard ontbreken lekkere hapjes en drankjes niet! Ook worden de bewoners getrakteerd op een feestelijke maaltijd.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis. Hij woont...

Lees verder