Update coronavirus 15 april 2021

15-04-2021 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update.

Tot afgelopen zaterdag werd er nog volop gespeculeerd over mogelijke versoepelingen, maar eigenlijk wist iedereen wel beter: het versoepelen van de coronamaatregelen is echt nog niet mogelijk. Hoe graag we het ook zouden willen, het feit blijft dat de coronacijfers momenteel onvoldoende zijn om verdere versoepelingen mogelijk te maken. In ieder geval tot 28 april (maar mogelijk langer) worden de lockdownmaatregelen gecontinueerd, waaronder de avondklok en het thuis ontvangen van maar één bezoeker per dag. Vooral dat laatste valt velen zwaar, het is lastig om niet bij je kinderen, je ouders of vrienden op bezoek te kunnen. We moeten nog even volhouden: tot de coronacijfers verbeteren en er voldoende mensen gevaccineerd zijn. Ik realiseer mij heel goed dat er al meer dan een jaar heel veel van iedereen wordt gevraagd, zowel in het werk als in je privéleven.

Coronasituatie binnen Zorgbalans
Op dit moment zijn alle woonzorglocaties van Zorgbalans coronavrij. Het corona Wijkteam heeft regionaal nog wel cliënten in zorg.

Corona Wijkteam en Meten = Weten
De samenwerking met het Spaarne Gasthuis en de huisartsen verloopt erg goed. Cliënten die met vervroegd ontslag uit het ziekenhuis naar huis mogen met een coronabesmetting komen in zorg bij het corona Wijkteam. Met ons Meten = Weten initiatief kunnen de gezondheidswaarden van de cliënten thuis goed gevolgd worden, in overleg met huisarts en/of ziekenhuis. Mooi initiatief met betrekking tot Zorg op de Juiste Plaats!

Versoepelingen in verpleeghuizen
Vorige week heeft het OMT een advies uitgebracht over mogelijke versoepelingen in de verpleeghuizen. Uitgangspunt blijft echter de handreiking Bezoekregeling, die uitgaat van lokaal maatwerk passend bij de bewoners en de woonzorglocatie. Vanuit Zorgbalans worden de kaders van de bezoekregeling aangegeven, waarna op onze woonzorglocaties de bezoekregeling op maat wordt gemaakt in overleg met hun cliëntenmedezeggenschap.

Vaccinatie bewoners woonzorglocaties
Het RIVM heeft afgelopen week bekend gemaakt dat mobiele vaccinatieteams worden ingezet om de vaccinatiegraad in de woonzorglocaties te behouden. Als nieuwe bewoners nog niet gevaccineerd zijn, neemt Zorgbalans contact op met het mobiele vaccinatieteam en wordt er een afspraak gemaakt.

Voorbereiding fase 3
Op basis van prognoses van het RIVM is de voorspelling dat het aantal besmettingen met de Britse variant in de maand april zéér snel kan oplopen en mogelijk kan leiden tot een fase waarin de maximale zorgcapaciteit in Nederland is bereikt. Deze fase (ook wel fase 3 of zwart scenario genoemd) is gekoppeld aan de IC-capaciteit en wordt landelijk door de minister van VWS afgekondigd.

Om voorbereid te zijn op een mogelijke fase 3 is achter de schermen door alle organisaties in de regio hard gewerkt aan een regionaal plan (gebaseerd op de landelijke beleidsplannen). De focus ligt daarbij op drie kernpunten: opschalen van capaciteit, triage aanscherpen en het effect hiervan op de kwaliteit van zorg. Zorgbalans is hier uiteraard intensief bij betrokken geweest en is goed aangesloten bij alle initiatieven, waaronder de crisis-oefeningen in de Veiligheidsregio.

Nogmaals doe ik een oproep aan iedereen om zich houden aan de algemene maatregelen: niet komen bij klachten, handen wassen, hoesten in de elleboog en 1,5 meter afstand houden. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder