De Moerberg 50 jaar!

18-05-2021 | Rubriek(en): Nieuws

In mei 1971 opende onze woonzorglocatie De Moerberg de deuren. Wegens de coronamaatregelen is er nu een kleine pre-party georganiseerd en hopelijk in het najaar een heus ‘Moerberg festival’.

Via Facebook is een oproep gedaan aan amateurbakkers: wie bakt een échte feesttaart voor ons? Hierop hebben enthousiaste medewerkers, familieleden van bewoners en IJmuidenaren gereageerd. In totaal zijn er door hen 15 dripcake, marsepein, fruit, etage of andere spectaculaire taarten gebakken (zie foto). Per etage was er een feestelijk taartmoment voor de betreffende bewoners en collega’s.

Alle bewoners en medewerkers van De Moerberg ontvingen een speciale jubileumeditie van het Moerbergjournaal (de krant voor bewoners). Dit keer helemaal in het teken van ’50’. Zo staat hierin meer over de geschiedenis van De Moerberg, wat er gebeurde in 1971, een interview met een bewoonster die in De Moerberg heeft gewerkt en de allerleukste rubriek: Wat deed u 50 jaar geleden?

Bewoners en medewerkers van 50+ konden een foto en verhaal delen over wat zij deden rond mei 1971. Dit heeft een aantal mooie anekdotes opgeleverd. Deze leest u in de IJmuider Courant.

’s Middags zijn er, als voorloper voor het festival in het najaar, in de tuin van De Moerberg bloemzaden gezaaid in de vorm van een 50. Die, als we ze voldoende water blijven geven, tijdens ons Moerberg festival volop in bloei zullen staan.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder