Dementie van binnenuit

25-05-2021 | Rubriek(en): Welzijn

Dat je altijd je eigen fietsband plakte en nu met een doorgelekte inco wacht tot je verschoond wordt. Dat je halverwege de tafel en je mond vergeet waar je naar op weg was met je vork. Dat je zoveel wilt vertellen, maar de woorden niet meer vindt…

Hoe is het om iemand met vergevorderde dementie te zijn? Hoe ervaren mensen zo’n leven?

De afgelopen jaren deed Stichting Presentie hier samen met Zorgbalans onderzoek naar. Het eindboek met bijbehorend didactisch materiaal verschijnt in het najaar. Als voorproefje verscheen deze week een artikel met bijbehorende video.

Artikel
‘Samen jezelf zijn. Het belang van relationeel grenswerk in levens met vergevorderde dementie.’ Verschenen in Waardenwerk, mei 2021. Voor € 3,90 te downloaden via deze link.

Beeldinterview
In een video van acht minuten vertelt fotograaf Wilco Versteeg over zijn vader, die dementie heeft. Afgewisseld met krachtige zwart-witfoto’s praat hij over zelfverlies, een ‘lege huls’ zijn en over communiceren met mensen met dementie. Bekijk de video.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder