Ontmoetingscentrum Europastroom sluit de deuren

01-06-2021 | Rubriek(en): Welzijn

Ontmoetingscentrum Europastroom is helaas vanaf deze week gesloten. Samen met de clubleden blikten de medewerkers tijdens een afscheidsetentje terug op de mooie en waardevolle momenten in het ontmoetingscentrum en keken zij vooruit.

Reden voor de sluiting is dat er vanuit gemeente Haarlem subsidie werd toegekend voor twee in plaats van drie ontmoetingscentra. Dat betekent dat wij de lastige keuze moesten maken om één van onze ontmoetingscentra in Haarlem te sluiten. Er is gekozen de twee centra open te houden die het meest geschikt zijn voor onze clubleden met een haperend brein: Spaarnestroom en Hofstroom.

Gelukkig hebben we alle clubleden van ontmoetingscentrum Europastroom een alternatief kunnen bieden. Zij zijn vanaf deze week welkom bij ontmoetingscentrum Hofstroom en hebben al een ‘proefdag’ gedraaid. Het vervoer is voor hen geregeld.

Terugblik
In oktober 2016 is Zorgbalans gestart met ontmoetingscentrum Europastroom. Tijdens de opening hebben de medewerkers samen met DOCK een kunstwerk op de deur gemaakt waarbij veel bewoners uit de wijk mee schilderden. De samenwerking met de bewoners uit de wijk, de Hartekamp Groep en DOCK Haarlem stond de afgelopen jaren centraal en werd door alle clubleden als heel fijn ervaren. Onze moestuin aan de Laan van Berlijn was ook een groot succes. Medewerkers en clubleden hebben vele dagen heerlijk in de tuin gewerkt en genoten van de oogst die zij vaak in de maaltijden verwerkten.

Andere hoogtepunten waren o.a. een bezoek aan de Zaanse Schans tijdens NLdoet en aan de Keukenhof in de stromende regen, een optreden van de Koffiemeisjes en een boottocht die clublid Nelly graag nog eens over zou willen doen. De gezamenlijke etentjes tijdens kerst en Pasen waren ook altijd erg geslaagd, zowel de lunch als het optreden. Vóór de coronaperiode had een buurman een Indisch buffet gemaakt en genoten we van zangeres Wendy Molee. Ook tijdens het afscheidsetentje was zij er weer bij. En natuurlijk waren de ‘gewone momenten’ met elkaar ook heel bijzonder.

Corona
Door corona is Europastroom helaas twee maanden dicht geweest. In die tijd kwamen de medewerkers bij de clubleden aan huis, waardoor ook dit een bijzondere tijd werd. Toen het ontmoetingscentrum weer open ging, was het even wennen, maar fijn om iedereen weer op de club te zien.

In december is de helft van de groep al overgegaan naar ontmoetingscentrum Hofstroom en vanaf deze week sluiten de andere clubleden daarbij aan. Sabine van Haastrecht, programmacoördinator van de Haarlemse ontmoetingscentra: “We kijken terug op een bijzondere tijd in Europastroom en gaan mooie nieuwe momenten beleven met de clubleden in de Hofstroom. We nemen iedereen mee, want ook daar is het heel fijn.”

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder