Update coronavirus 27 oktober 2021

27-10-2021 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update.

Sinds de versoepelingen eind september zien we landelijk en regionaal het aantal coronabesmettingen verder toenemen. Ook binnen Zorgbalans zien we momenteel een toename van het aantal positief geteste medewerkers en sinds deze week ook positieve coronatesten onder enkele bewoners en cliënten. Het is de verwachting dat dit aantal de komende maanden verder zal toenemen. Dat betekent dat ieders uithoudingsvermogen nog verder op de proef wordt gesteld, zowel in het werk als privé. Wees er voor elkaar en blijf met elkaar in gesprek.

Volgende week is er weer een persconferentie van demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge. Het is niet ondenkbaar dat er landelijk nieuwe maatregelen worden aangekondigd. Daarop vooruitlopend wil ik iedereen nogmaals vragen om zich strikt te blijven houden aan de algemene coronamaatregelen. Deze zijn én blijven zeer belangrijk in de aanpak van corona:

  • Geef elkaar de ruimte: 1,5 meter afstand houden is niet meer verplicht, maar wel verstandig. Respecteer de keuze van de ander om dit te blijven doen;
  • Schud geen handen;
  • Pas de handhygiëne toe;
  • Ventileer de ruimte voldoende;
  • Gebruik met maximaal 2 personen de lift;
  • Bij klachten laat u zich testen, ook als u gevaccineerd bent.

Op dit moment is het preventief gebruik van een mondneusmasker binnen Zorgbalans niet verplicht. Echter, medewerkers kunnen vanuit hun eigen professioneel oordeel beslissen wel een mondneusmasker te gebruiken. Ter bescherming van henzelf en/of ter bescherming van de ander. In het algemeen blijft het advies om bij intensieve zorg binnen 1,5 meter voor meer dan 15 minuten een mondneusmasker te dragen.

Nogmaals dank voor uw inzet voor onze bewoners, cliënten, vrijwilligers en collega’s!

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder