Update coronavirus 4 november 2021

04-11-2021 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update.

In de media heeft u de ontwikkelingen ongetwijfeld gevolgd: niet alleen landelijk maar ook regionaal neemt het aantal mensen met een coronabesmetting te snel toe. Daarnaast neemt de druk op de zorgsector fors toe, ook bij ons. Om die reden zijn, zoals verwacht, dinsdagavond opnieuw coronamaatregelen aangekondigd tijdens de persconferentie. Vanaf zaterdag 6 november wordt in meer situaties gebruik gemaakt van het coronatoegangsbewijs (QR-code) en wordt ook het gebruik van mondkapjes op veel meer plaatsen opnieuw verplicht.

Dit heeft ook consequenties voor de maatregelen binnen Zorgbalans: ter bescherming van onze cliënten, medewerkers en bezoekers en om (voor zover mogelijk) te voorkomen dat de druk op de zorg nog verder toeneemt.

Blijf u strikt houden aan de algemene maatregelen
Vorige week heb ik opnieuw extra aandacht gevraagd voor de algemene maatregelen en vandaag doe ik dat nogmaals: blijf u strikt houden aan de algemene coronamaatregelen en blijf elkaar wijzen op het belang van deze maatregelen. Op basis van de persconferentie zijn deze nog iets aangescherpt:

  • Geef elkaar de ruimte: 1,5 meter afstand houden is per heden weer verplicht;
  • Pas de hygiëneregels toe. Deze gelden voor uw handen, maar ook voor bijvoorbeeld deurklinken en mobiele telefoons;
  • Schud geen handen;
  • Ventileer de ruimte voldoende;
  • Gebruik met maximaal 2 personen de lift (en draag een mondneusmasker);
  • Bij klachten laat u zich testen en blijft u thuis tot de testuitslag bekend is, ook als u gevaccineerd bent.

Aanvullende tijdelijke maatregelen
Naast deze algemene maatregelen gelden vanaf heden ook de volgende aanvullende maatregelen:

  • Het preventief gebruik van mondneusmaskers type IIR binnen alle bedrijfsonderdelen van Zorgbalans. Dat betekent dat het dragen van een mondneusmasker verplicht is voor zowel medewerkers als bezoekers, tenzij u zit en minimaal 1,5 meter afstand kunt houden. Op basis van hun professioneel oordeel mogen onze medewerkers hiervan afwijken;
  • Gezien de huidige situatie en het risico wordt geadviseerd om het aantal bezoekers per bewoner te beperken tot twee per bezoekmoment. Op deze wijze kan de 1,5 meter afstand gewaarborgd worden;
  • Per locatie kunnen noodzakelijke aanvullende maatregelen getroffen worden, bijvoorbeeld met betrekking tot de toegang tot de huiskamers of activiteiten.

Met bovenstaande maatregelen zijn we teruggekeerd naar de maatregelen zoals deze eerder van kracht waren. Dat is voor ons allemaal een tegenvaller, wat zagen we allemaal uit naar een coronarustige periode. Er blijft een groot beroep gedaan worden op ieders uithoudingsvermogen en flexibiliteit, in het werk en privé. Ik wil u nogmaals bedanken voor uw inzet voor al onze cliënten, hun naasten, onze collega’s en de organisatie. Samen houden we corona onder controle.

Boostervaccinatie
Al langere tijd wordt gesproken over een derde vaccinatie voor ouderen en medewerkers in de zorg. Op basis van de tijdens de persconferentie verstrekte informatie lijkt een derde vaccinatie-periode medio december 2021 te starten. Zodra hier meer duidelijkheid over is, worden betrokkenen uiteraard geïnformeerd.

Coronasituatie Zorgbalans
Incidenteel wordt op een woonzorglocatie, in een Buurtteam of bij Prettig Thuis een cliënt positief getest op corona. We spreken dan niet van een uitbraak en nemen passende maatregelen. Afgelopen zaterdag zijn helaas vijf bewoners van Horstendaal en Saanensduin positief getest op corona. Gisteren zijn zeven bewoners van De Molenweid positief getest en twee cliënten van Prettig Thuis Haarlem West. In die situaties spreken we wel van een uitbraak en zijn er passende maatregelen getroffen, in het geval van De Molenweid voor de gehele locatie.

Nogmaals mijn dank en waardering voor uw inzet voor onze cliënten, naasten, vrijwilligers en collega’s.

Hartelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder