Zorgbalans start bouw specialistisch geriatrisch behandelcentrum

14-12-2021 | Rubriek(en): Nieuws

Zorgbalans bouwt in Hillegom een specialistisch geriatrisch behandelcentrum. Het centrum heeft een regionale functie en is bedoeld voor de inwoners van de regio’s Zuid-Kennemerland, Zuid-Holland Noord en Amstelland-Meerlanden, die een tijdelijke of permanente complexe zorgvraag hebben.

De vraag naar deze gespecialiseerde zorg is groot en het aanbod aan passende huisvesting beperkt. Ook is de huidige huisvesting sterk verouderd en dringend aan vervanging toe, daarom bouwt Zorgbalans nu een nieuw specialistisch behandelcentrum om deze ouderen een passend en veilig thuis te kunnen bieden.

Zorgbalans heeft op 9 maart 2021 vergunning gevraagd en gekregen voor de nieuwbouw. Tegen deze vergunning is door een aantal omwonenden bezwaar gemaakt. Naar verwachting neemt gemeente Hillegom in de tweede helft van januari 2022 een beslissing op deze bezwaren. Omdat de maatschappelijke urgentie groot is en de nieuwbouw past binnen de kaders van het bestemmingsplan, heeft Zorgbalans ervoor gekozen om de beslissing op bezwaar niet af te wachten. De bouw is gestart op 2 december 2021. Mocht een verzoek om voorlopige voorziening worden toegewezen dan zal Zorgbalans de uitspraak van de voorzieningenrechter uiteraard respecteren.

Complexe zorgvraag
De druk op de zorg neemt toe: mensen worden steeds ouder, hebben meer zorg nodig en de zorgvraag wordt steeds complexer. Zorgbalans ziet vaker situaties waarin cliënten het wonen binnen een woonzorglocatie voor andere bewoners ontregelen. Dit kan gaan om cliënten met dementie en ernstig probleemgedrag en/of psychiatrische problemen die thuis wonen en acuut zorg nodig hebben. De complexiteit van deze doelgroep vraagt om goed voor deze zorgvraag opgeleide zorgmedewerkers en een veilige omgeving voor de cliënt. Dit komt samen in dit nieuwe behandelcentrum, dat de naam Sonnevanck gaat dragen.

Sonnevanck is een beoogd expertisecentrum, passend in de landelijke en regionale structuur van Doelgroep Expertise Centrum (DEC) en Regionaal Expertise Centrum (REC). Het centrum wordt opgezet in nauwe samenwerking met het landelijke netwerk Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag, zodat goed gebruik wordt gemaakt van de reeds bestaande expertise en ervaring binnen Zorgbalans en het landelijk ontwikkelde zorgprogramma. De expertise die in dit behandelcentrum wordt opgebouwd, wordt breder gedeeld in de regio.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis. Hij woont...

Lees verder