Update coronavirus 19 januari 2022

19-01-2022 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update.

In de persconferentie van afgelopen vrijdag werd duidelijk dat het kabinet worstelt met het vinden van de juiste balans tussen coronamaatregelen en de behoefte van de maatschappij om tot versoepeling over te gaan. En die behoefte is ook te verklaren: waar eerder in de coronapandemie voornamelijk werd gestuurd op ziekenhuiscapaciteit en het beschermen van de meest kwetsbaren in onze samenleving wordt nu naar andere zaken gekeken.

De realiteit van vandaag is dat niet de ziekenhuizen het meest onder druk staan, maar de druk nu voornamelijk ervaren wordt door de zorgmedewerkers op onze locaties en in de wijk en door de huisartsen. De meeste coronapatiënten worden minder ziek, waardoor opname in het ziekenhuis niet noodzakelijk is. Zij doen echter wel een groter beroep op bijvoorbeeld tijdelijk verblijf of zorg in de wijk. Naast de grotere vraag naar zorg hebben wij te maken met meer collega’s die tijdelijk afwezig zijn, met name door quarantainemaatregelen vanwege een zieke huisgenoot. Met de stijging van het aantal positieve coronatesten (inmiddels ruim 30.000 per dag) is het de vraag of het bij deze besmettingscijfers mogelijk blijft om cruciale functies in de zorg, het onderwijs, het openbaar vervoer en de politie voldoende te continueren.

We kunnen helaas niet de toekomst voorspellen, maar het is een gegeven dat bovenstaande voor ons allemaal betekent dat de coronapandemie de komende periode veel van ons blijft vragen. In onze regio zullen we geconfronteerd worden met grotere aantallen besmettingen en de daarbij passende maatregelen. Ongetwijfeld wordt er opnieuw een beroep gedaan op ieders flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Ook in uw thuissituatie blijft corona impactvol. Gelukkig zijn de scholen weer open en wordt er meer ruimte geboden aan jongeren, maar tegelijkertijd zijn er veel klassen thuis in quarantaine. Sporten is weer toegestaan en de winkels mogen weer open, dat zijn belangrijke versoepelingen. Anderzijds zijn er nog steeds veel coronamaatregelen van kracht en zien we om ons heen dat de vermoeidheid toeslaat. Mogelijk merkt u dat zelf ook in uw omgeving. Geef elkaar de ruimte en blijf met elkaar in gesprek.

Hierbij ontvangt u de belangrijkste informatie met betrekking tot de coronasituatie binnen Zorgbalans:

Gebruik mondneusmasker blijft verplicht
Het gebruik van een mondneusmasker type IIR blijft verplicht op alle locaties van Zorgbalans, conform beleid. Dit geldt zowel voor medewerkers als bezoekers. Uiteraard ook tijdens alle zorg, begeleiding en huishoudelijke ondersteuning in de thuissituatie en in de ontmoetingscentra.

Blijf u houden aan de algemene coronamaatregelen!
Het is de kracht van de herhaling: nogmaals het dringende verzoek aan u om zich te houden aan de algemene coronamaatregelen. Blijf ook anderen op het belang van de coronamaatregelen attenderen, want alleen samen krijgen we corona onder controle!

Nogmaals veel dank voor uw inzet voor alle cliënten, bewoners, naasten, vrijwilligers en medewerkers van Zorgbalans.

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder