Update coronavirus 24 januari 2022

24-01-2022 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update van één van onze woonzorglocaties.

In onze woonzorglocatie Velserduin in IJmuiden is sinds dit weekend helaas sprake van een forse corona-uitbraak. Op dit moment zijn 20 bewoners positief getest of is er een verdenking op corona, voor hen zijn passende maatregelen getroffen. Uit voorzorg worden alle bewoners en medewerkers van de betrokken afdelingen getest, de verwachting is dat het aantal positieve testen de komende dagen verder zal toenemen. Gelukkig heeft het merendeel van de bewoners milde klachten. Wij wensen hen een voorspoedig herstel.

Daarnaast is een groot aantal medewerkers positief getest op corona. Doordat al veel collega’s tijdelijk afwezig zijn door ziekte of quarantainemaatregelen, leidt dit tot de situatie dat de inzetbaarheid van zorgmedewerkers momenteel te laag is. Vorige week gaf ik al aan dat het maar de vraag was of cruciale functies, waaronder in de zorg en het onderwijs, gecontinueerd konden worden met de stijging van het aantal positieve coronatesten. Helaas is dit nu de realiteit geworden in Velserduin door de snelle verspreiding van omikron.

Binnen Zorgbalans nemen wij alle noodzakelijke maatregelen om de zorg te continueren, daarbij zal echter in incidentele situaties bewust moeten worden afgeweken van de geldende protocollen en richtlijnen. De bewoners van Velserduin en hun naasten worden hierover geïnformeerd. Wij begrijpen dat dit ook voor hen ingrijpende maatregelen zijn, maar vragen om ieders medewerking. We doen er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, afhankelijk van de ontwikkelingen bewegen we mee met onze maatregelen.

De huidige coronamaatregelen blijven van kracht: niet komen bij klachten, handen wassen, hoesten in de elleboog, 1,5 meter afstand houden en het dragen van een mondneusmasker type IIR. Bezoek blijft van harte welkom (maximaal 2 bezoekers per bewoner per dag) met nadrukkelijk verzoek zich te blijven houden aan de coronamaatregelen.

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis. Hij woont...

Lees verder