Wijkzorgmedewerkers Zorgbalans ontvangen een 8,8 van hun cliënten

02-02-2022 | Rubriek(en): Nieuws

In 2021 heeft Zorgbalans haar cliënten van de Wijkzorg via de PREM Wijkverpleging naar hun ervaringen gevraagd. De PREM is een landelijk verplichte meetmethode om patiëntervaringen te meten. De uitkomsten zijn nu bekend: de wijkzorgmedewerkers van Zorgbalans ontvangen een 8,8 van hun cliënten en de organisatie Zorgbalans een 8,5. Juist in deze coronatijd een resultaat om trots op te zijn!

Beter omgaan met ziekte of aandoening
Aan het onderzoek hebben 347 cliënten van Zorgbalans Wijkzorg meegedaan, die onwillekeurig zijn geselecteerd. De cliënten uit de wijkzorg zijn over het algemeen heel tevreden over Zorgbalans:

  • 90% geeft een 8 of hoger als het gaat over de mate waarin de zorgmedewerkers hun wensen meenemen bij het bepalen van de zorg.
  • 90% geeft een 8 of hoger voor het vertrouwen in de deskundigheid van de zorgmedewerkers.
  • 93% heeft met een 8 of hoger aangegeven dat ze zich op hun gemak voelen bij de zorgmedewerkers en zij hen met aandacht behandelen.
  • 92% geeft een 8 of hoger als hen gevraagd wordt of de zorgmedewerkers in de gaten houden hoe het met hun gezondheid gaat.
  • 86% geeft met een 8 of hoger aan dat ze met de hulp van de zorgmedewerkers beter kunnen omgaan met hun ziekte of aandoening.

Uiteraard hadden de cliënten ook verbeterpunten: beter communiceren als de zorg uitloopt, een betere tijdsplanning en vaker een praatje maken. Onderwerpen die een gevolg zijn van de krapte op de arbeidsmarkt en de hogere werkdruk tijdens de coronaperiode in de zorg, waar ook Zorgbalans mee te maken heeft.

PREM Wijkverpleging
Zorgbalans staat altijd open voor de ervaringen van haar cliënten om zo haar zorg te verbeteren. Met de uitkomsten van de PREM Wijkverpleging kan Zorgbalans verbeterpunten in kaart brengen en hiermee aan de slag gaan. Ook voor cliënten zijn de uitkomsten van belang, zij kunnen de keuze voor een zorgaanbieder baseren op de ervaringen van andere cliënten. Bijna de helft van de respondenten heeft toestemming gegeven om hun ervaring op ZorgkaartNederland te plaatsen.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder