Update coronavirus 9 februari 2022

09-02-2022 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update.

In onze woonzorglocatie Velserduin in IJmuiden is de corona-uitbraak helaas nog niet voorbij. Ook in de locaties Breezicht en W.F. Visserhuis in IJmuiden spreken we van een forse uitbraak. In de woonzorglocaties Kennemerduin, Den Weeligenberg (Piccolo) en Huis ter Hagen zijn enkele bewoners positief getest. Voor deze bewoners zijn passende maatregelen getroffen. Het grootste deel van de bewoners heeft gelukkig milde klachten. Wij wensen hen een voorspoedig herstel.
De huidige coronamaatregelen blijven van kracht: niet komen bij klachten, handen wassen, hoesten in de elleboog, 1,5 meter afstand houden en het dragen van een mondneusmasker type IIR. Bezoek blijft van harte welkom op onze woonzorglocaties (maximaal 2 bezoekers per bewoner per dag) met nadrukkelijk verzoek zich te blijven houden aan de coronamaatregelen.

Daarnaast is een groot aantal medewerkers positief getest op corona. Doordat al veel collega’s tijdelijk afwezig zijn door ziekte of quarantainemaatregelen, leidt dit tot de situatie dat de continuïteit van de zorg in de wijk in het gedrang komt. Om toch zoveel mogelijk cliënten te kunnen helpen, betekent dit dat wij vaker een beroep doen op mantelzorgers of het netwerk van cliënten. Ook zetten wij meer technologie in zodat wij goede zorg en ondersteuning op afstand kunnen bieden. Alle cliënten met een aanvraag voor palliatieve zorg en cliënten die met corona vervroegd uit het ziekenhuis worden ontslagen met medicijnen en zuurstof, nemen wij wel in zorg. Wij spannen ons maximaal in om de doorstroom uit de ziekenhuizen zo goed mogelijk op gang te houden.

Wij begrijpen dat het voor iedereen ingrijpende maatregelen zijn, maar vragen om ieders medewerking. We doen er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, afhankelijk van de ontwikkelingen bewegen we mee met onze maatregelen.

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder