Update coronavirus 16 februari 2022

16-02-2022 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update.

Ongetwijfeld heeft u gisteren naar de persconferentie van minister Ernst Kuipers gekeken en/of de berichtgeving in de media gezien: de komende weken worden vrijwel alle coronamaatregelen afgebouwd. Dat is een belangrijke stap in de aanpak van de coronapandemie en heeft een belangrijke boodschap in zich. We gaan leren leven met corona en zullen ons daarop moeten blijven aanpassen.

Voor iedereen persoonlijk en voor de maatschappij is dat heel goed nieuws! De afgelopen twee jaar heeft veel van iedereen gevraagd en door de coronamaatregelen zijn andere problemen ontstaan. Toegenomen eenzaamheid onder oud en jong, het gemis van het sociale leven/kunst/cultuur, achterstanden in opleiding en ontwikkeling, psychische problematiek of bijvoorbeeld zorgen over je dierbaren. Het is goed dat de balans tussen een gedegen corona-aanpak en het gewone leven hersteld wordt, daar zijn wij bij Zorgbalans blij mee.

De betekenis van het afbouwen van de algemene coronamaatregelen voor de zorgsector bleef tijdens de persconferentie onbesproken. Ook in de informatie van het OMT wordt daarover niets vermeld. Binnen Zorgbalans zouden we uiteraard ook snel weer over willen gaan naar ‘hoe het voor corona was’. Tegelijkertijd moeten we ons bewust zijn van het feit dat deze snelle afbouw van maatregelen kan leiden tot een toename van het aantal besmettingen bij zowel bewoners, cliënten als medewerkers. U zult begrijpen dat het een worsteling is om te komen tot de juiste balans. Enerzijds willen we onze bewoners, cliënten en medewerkers zo goed mogelijk beschermen, anderzijds willen we tegemoetkomen aan de grote behoefte om de maatregelen zoveel als mogelijk af te bouwen.

Op dit moment kiezen we ervoor om de huidige maatregelen te continueren. Ook landelijk is dat het beleid: de meest impactvolle maatregelen vervallen pas per 25 februari. Uiterlijk volgende week ontvangt u via deze weg uitgebreidere informatie over de wijze waarop we binnen Zorgbalans gaan leren leven en werken met corona.

Wederom veel dank en waardering voor uw inzet voor al onze bewoners, cliënten, naasten, vrijwilligers en collega’s!

Vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder