Update coronavirus 23 februari 2022

23-02-2022 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update.

Vanaf vrijdag 25 februari worden opnieuw coronamaatregelen afgebouwd, dat is goed nieuws! Eigenlijk gaat de gehele samenleving weer open. Zo zijn er vanaf dat moment geen aangepaste openingstijden meer, vervalt de verplichting om 1,5 meter afstand te houden en is een mondkapje alleen nog verplicht in het OV en op de luchthaven. Alhoewel de verplichting vervalt, blijven onderstaande adviezen van kracht voor iedereen:

 

Zoals ik vorige week benoemde in mijn bericht, blijven we binnen Zorgbalans continu werken aan de juiste balans tussen het afbouwen van maatregelen en het bieden van de juiste bescherming aan onze bewoners, cliënten en medewerkers. In de huidige fase van de coronapandemie betekent dit dat we, ondanks de door de overheid gecommuniceerde versoepelingen, onze huidige maatregelen continueren. Zowel voor medewerkers als voor bezoekers/naasten.

We houden hiermee vast aan de landelijke lijn binnen de zorgsector en onze interne adviezen. De belangrijkste reden is het borgen van voldoende beschikbaarheid van collega’s en de continuïteit van goede zorg voor onze bewoners en cliënten. Onze medewerkers ervaren het iedere dag: ten gevolge van het hoge aantal medewerkers met een coronabesmetting komt er teveel druk op de roosters. Dat vergt onveranderd veel flexibiliteit, veerkracht en uithoudingsvermogen van iedereen. Dat maakt dat we de maatregelen helaas nog niet los kunnen laten uit goede zorg voor onze bewoners/cliënten, hun naasten, onze medewerkers en vrijwilligers.

Ik begrijp heel goed dat iedereen uitkijkt naar verdere versoepeling. Zodra er wijzigingen zijn, zal ik u daar via deze weg zo spoedig mogelijk over informeren. Tot dat moment vraag ik uw begrip en medewerking. Samen zien we uit naar het moment dat we de coronamaatregelen (grotendeels) achter ons kunnen laten.

Nogmaals dank voor uw onophoudelijke inzet voor onze bewoners/cliënten, hun naasten en onze medewerkers en vrijwilligers!

Vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder