Update coronavirus 25 maart 2022

25-03-2022 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update.

Vorige week heeft het kabinet aangekondigd dat vanaf 23 maart bijna alle coronamaatregelen vervallen. Alleen de regel dat isolatie verplicht is voor mensen met een coronabesmetting is nog van kracht. Daarmee lijkt de coronaperiode voorbij, maar helaas ervaren wij nog iedere dag de impact van corona. Het ziekteverzuim onder collega’s is hoog, waardoor de druk op de roosters en het borgen van goede zorg & goed werk een uitdaging is. En ook onder bewoners en cliënten is nog met grote regelmaat sprake van coronabesmettingen.

Binnen Zorgbalans blijven we continu werken aan de juiste balans tussen het afbouwen van maatregelen en het bieden van de juiste bescherming aan onze bewoners, cliënten en medewerkers. Dat blijft een dilemma waarbij elke keuze voor- en nadelen heeft en daarom hebben we ons ook laten adviseren door onze Hygiëne Infectiepreventie Commissie en de Vakgroep Specialisten Ouderengeneeskunde.
Op dit moment hebben wij nog een hoog ziekteverzuim onder onze medewerkers door corona en zijn onze kwetsbare bewoners nog niet opnieuw geboosterd. Om de continuïteit van goede zorg voor onze bewoners en cliënten te kunnen waarborgen, hebben we daarom besloten onze huidige maatregelen voor onze medewerkers te continueren tot en met zondag 3 april.
Dat betekent dat medewerkers verplicht zijn een mondneusmasker te dragen. Dit beschermt niet alleen tegen corona, maar ook tegen veel andere virussen die momenteel heersen, zoals influenza. Voor onze bezoekers geldt het dringende advies zich aan de algemene maatregelen te houden en het gezonde verstand te gebruiken.

Vanaf maandag 4 april vervalt het verplicht dragen van een mondneusmasker voor onze medewerkers en laten we het dragen hiervan over aan hun professioneel oordeel. Vanaf dat moment zijn onze bewoners beter beschermd doordat zij deze week de booster krijgen aangeboden.

We doen dus nogmaals een beroep op uw flexibiliteit en uithoudingsvermogen en vragen uw begrip en medewerking. Veel dank voor uw inzet voor onze bewoners, cliënten, hun naasten, onze medewerkers en vrijwilligers. Samen kijken we uit naar het moment waarop we de coronamaatregelen verder kunnen loslaten.

Vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder