Ontmoetingscentrum Bollenstroom start met plandelen

20-04-2022 | Rubriek(en): Nieuws

Bollenstroom gaat met haar groep op stap, lekker wandelen in de buitenlucht. Maar dan wel met een missie: Bollenstroom houdt het schoon!

Gisteren is het plandelen vanuit Bollenstroom officieel gestart. Dankzij Meerlanden hebben we de materialen kunnen aanschaffen voor het plandelen: grijpers, zakkenhouders en mooie hesjes waardoor we herkenbaar zijn.

Evelyn en Kevin van ‘Hillegom schoon’ hebben eerst uitleg gegeven van hun actie waarbij ze met de gemeente Hillegom en Meerlanden samenwerken. Zij gaven ons veel bruikbare tips om aan de slag te gaan. Nieuwe vrijwilligers zijn bij hen altijd welkom en kunnen materiaal krijgen. Met ontmoetingscentrum Bollenstroom hebben ze er gelijk een hele groep bij!

Wat is plandelen?
Met plandelen is het de bedoeling dat u al wandelend goed in de omgeving rondkijkt en speurt naar afval. Als u dat tegenkomt raapt u het op met de grijper en stopt het in de afvalzak.
We zijn begonnen in het Van Nispenpark, tegenover onze locatie. Daar komen we graag en zo helpen we om Hillegom een stukje mooier te houden. Het zoeken en rapen onderweg levert veel mooie gesprekken op met wie we tegenkomen. Jong en oud, iedereen reageert enthousiast.

En het opruimen inspireert, de mensen die we tegenkomen gaan spontaan zelf ook aan de slag. Wij zien: jong geleerd is oud gedaan! Het resultaat is enorm: we halen zeker een halve zak vuil weg met een uurtje lopen.

Ook meedoen?
Wilt u ook eens meedoen? U bent van harte welkom! Laat het ons weten via Bollenstroom@zorgbalans.nl.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis. Hij woont...

Lees verder