Waarschuwing voor phishing

12-04-2023 | Rubriek(en): Nieuws

Onlangs is Zorgbalans geïnformeerd over een datalek bij een softwareleverancier van een onderzoeksbureau waarmee wij werken om cliënttevredenheidsonderzoeken uit te voeren.

Het bleek om hetzelfde softwarebedrijf te gaan waar ook veel andere bedrijven recent door zijn getroffen, zoals u misschien in het nieuws heeft gehoord. Mogelijk zijn van een paar honderd cliënten van onze woonzorglocaties en Prettig Thuisteams de volgende persoonsgegevens uitgelekt: achternaam, geslacht, telefoonnummer en naam, geslacht en telefoonnummer eerste contactpersoon.

Het onderzoeksbureau dat met de gehackte software werkt, heeft direct maatregelen getroffen om het lek te dichten en om herhaling te voorkomen. Wij vinden het heel vervelend dat dit is gebeurd.

Extra voorzichtig
Ook al weten we niet zeker of de gegevens van Zorgbalanscliënten ook zijn gehackt, we willen u toch graag waarschuwen voor zogenaamde phishing-berichten of verdachte telefoontjes. Vaak worden daarin persoonlijke gegevens gebruikt, zodat het bericht of telefoontje vertrouwd overkomt. Wees daarom extra alert de komende tijd. Zorgbalans zal nooit per WhatsApp of sms contact met u zoeken, of u op die manier vragen een betaling te doen.

Meer weten over phishing, privacy en veilig internetten? Kijk op deze speciale website van de overheid: www.veiliginternetten.nl.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder