Anja Schouten neemt afscheid van Zorgbalans

15-09-2017 | Rubriek(en): Welzijn

Met ingang van 1 november 2017 zal Anja Schouten in dienst treden bij de politie in de functie van politiechef van de Eenheid Noord-Holland. Zij sluit dan haar periode als bestuursvoorzitter af: een zestal jaar waarin met elkaar veel verbeteringen gerealiseerd zijn. Zorgbalans staat er beter voor en de organisatie kijkt met vertrouwen naar de toekomst.

Anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en consequent denken vanuit de toegevoegde waarden voor cliënten. Die ambitie heeft Zorgbalans veel goeds gebracht. Samenwerking, scholing, kritisch debat binnen en tussen alle geledingen in de organisatie hebben van Zorgbalans een lerende organisatie gemaakt. Dit werk is natuurlijk nooit af. Een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven is nog altijd de belangrijkste opdracht. Daarnaast is veel aandacht nodig voor de inhoud en vormen van de ondersteuning, maar ook voor leiderschap op locaties. Goede zorg, goed werk en economische duurzaamheid zullen ook in de komende periode de belangrijkste doelen van Zorgbalans zijn.

Marlies Ott, voorzitter Raad van Toezicht en Advies (RvT&A): “Anja heeft zich de afgelopen zes jaar met hart en ziel aan Zorgbalans verbonden. Ze laat de organisatie sterker en trotser achter dan toen ze kwam. We prijzen ons gelukkig dat zij deze jaren als bestuurder de organisatie heeft vertegenwoordigd en willen haar daarvoor bedanken.”

Anja Schouten: “Na mooie en leerzame jaren bij Zorgbalans vind het ik het eervol dat ik gevraagd ben mijn kennis en ervaring in te zetten voor de politie. Zorg en veiligheid liggen mij beide na aan het hart, en lijken veel op elkaar, zowel qua betekenis voor inwoners als de sterke behoefte aan samenwerken en vernieuwingen. Ik zie ernaar uit mijn bijdrage daaraan te mogen leveren.”

“Het was geweldig om als bestuurder van Zorgbalans met zo veel mooie betrokken mensen te werken. We hebben ons ontwikkeld tot een gezonde organisatie waarin collega’s ruimte voelen om op basis van vakmanschap en gezond verstand te doen wat nodig is. Ook heb ik bij mogen dragen aan landelijke ontwikkelingen en nieuwe vormen van samenwerking in de regio. Zorgbalans heeft mij persoonlijk een rijker mens en een betere bestuurder gemaakt. Ik ben daar iedereen met wie ik mocht samenwerken zeer dankbaar voor.”

De RvT&A start binnenkort de werving en selectie voor een nieuwe bestuurder. De snelheid waarmee de vacature ingevuld kan worden zal bepalend zijn voor de vormgeving van de interim-periode. Vooralsnog zal het directieteam alle taken en bevoegdheden waarnemen

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder