De heer Ladru

Geplaatst op: 28-06-2023

‘Het is aangenaam in De Heemhaven’


Ruud Ladru (79) woont ruim zes jaar in De Heemhaven. Ruud is een actieve bewoner. Hij maakte corona mee en is nu weer druk met bewegen. In april zwom hij zijn baantjes in zwembad De Heerenduinen, hij doet actief mee met stoelyoga plus gymnastiek. Als hij even tijd over heeft, zit hij op de derde etage aan de tafel waarop zijn modelspoorbaan is aangelegd. Kijkend naar zijn treintjes en wagons.

Bewegen deed Ruud vroeger al op het Kennemer Lyceum in Overveen. “Ik was geen uitermate sportief type. Met hockey werd ik altijd als keeper ingezet. Maar ik was wel een verwoed zeiler en ik kampeerde graag. Ik was een buitenmens. Ik ben twee keer getrouwd geweest, maar mijn manier van leven kwam niet altijd overeen met wat mijn echtgenotes wilden. Ik heb mede daardoor geen kinderen. Als ik terugkijk op mijn leven is dat het enige dat mij echt spijt.”

Aerdenhout

Ondertussen meldt zich een jeugdige kleinzoon van een medebewoner bij de treinentafel van Ruud. Hij kan zijn grijpgrage handjes maar moeilijk bij zich houden. Ruud kijkt hem begripvol aan. Maar de kleine jongen ziet het niet, geobsedeerd als hij is door de rijdende trein en de huisjes waarvan een aantal fraai verlicht is. “Na mijn middelbare school ben ik naar Nyenrode gegaan. Vervolgens werkte ik eerst twee jaar bij mijn vader en daarna bij verschillende banken. Tot ik uiteindelijk weer naar mijn ouderlijk huis in Aerdenhout, waar ik ook geboren ben, terugkeerde. Dat was inmiddels onder leiding van mijn moeder fraai verbouwd. ”

Harry Potter

Ruud blijkt bepaald niet iemand die bij de pakken neerzit. Hij is geïnteresseerd in nieuwe muziek, tikte onder andere de cd-box met de muziek van de Harry Potter-films op de kop en hij leest graag publicaties van ‘bewegingsprofessor’ Erik Scherder. “Ik ben iemand die zijn ogen openhoudt, ik weiger om niets meer te doen. In het begin van mijn verblijf in De Heemhaven had ik iemand die met zijn auto tochtjes met mij maakte. Gingen we naar Katwijk of Muiden. Dat was erg leuk. Nu probeer ik aan zoveel mogelijk activiteiten deel te nemen. En als ik tijd over heb, ga ik lekker met mijn treinen spelen. Ik heb onlangs nog een mooie nieuwe gele locomotief gekocht. Zo eentje waar de NS tegenwoordig mee rijdt. En ik wil nog lichtjes in huisjes maken. Vervelen doe ik mij in elk geval niet. Ik heb ook Netflix op mijn tv. Momenteel volg ik The Crown. Prachtige serie is dat. Het is al met al zeer aangenaam in De Heemhaven.”

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

    Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis....

Lees verder