Mevrouw Fiseler

Geplaatst op: 13-12-2022

De scootmobiel staat voor de deur want mevrouw Fiseler (88) gaat er op uit, samen met een zorgmedewerker van Zorgbalans. Vanuit het woonzorgcomplex De Schulpen in Velsen-Noord de natuur in en wellicht nog een boodschapje doen in de nabijgelegen winkelstraat. Mevrouw Fiseler is een cliënt van Zorgbalans en maakt gebruik van het zorg- en welzijnspakket dat Prettig Thuis aanbiedt.

 Mevrouw Fiseler woont inmiddels 17 jaar in De Schulpen. Toen haar man de trap niet meer op kon, bleek de gelijkvloerse woning een ideaal alternatief. Inmiddels is ze al zeven jaar weduwe, maar ze is geen vrouw die bij de pakken neerzit. En dat terwijl haar levenspad bepaald niet over rozen ging. In haar eerste huwelijk kreeg ze een kind met een beperking, terwijl haar andere kind inmiddels is overleden. Maar als het even kan, trekt ze erop uit. Met haar scootmobiel naar de Breestraat in Beverwijk of naar de markt. “De zorg is prima. Ik geef er hoge cijfers voor. Het stelt mij in staat verder te leven en te genieten van de dingen die ik nog kan.”

Bloeiende kastanjebomen
Natuurlijk zijn er dagen dat het wat minder gaat. “Als er niemand langs komt bijvoorbeeld. Dan voel ik mij best alleen. Mijn schoonzoon is er en een nichtje doet boodschappen. Daar ben ik erg blij mee. Gelukkig kan ik mezelf goed vermaken. Ik puzzel graag en ik zorg ervoor dat ik mij niet verveel. Ik las bijvoorbeeld in de krant dat Beverwijk Welzijn af en toe dagjes uit organiseert. Als het even kan, ben ik van de partij. Of ik stap in een busje dat mij en andere ouderen naar het zwembad brengt. Want je moet wat blijven doen, actief zijn, blijven bewegen, anders sukkel je weg. Ik heb altijd met veel plezier hier gewoond. Ik kijk uit op bloeiende kastanjebomen in het voorjaar. We hadden vroeger soms last van een sloopbedrijf dat achter onze woning een bedrijfsterrein had. Gingen ze midden in de nacht ijzer zagen en dingen slijpen. Dat zorgde wel voor de nodige geluidsoverlast.”

Dik tevreden
Dat mevrouw Fiseler nog zo middenin het leven staat, is volgens haar eigen zeggen mede te danken aan de zorgmedewerkers van Prettig Thuis. “Je kunt een heel pakket inkopen: zorg, huishouden en welzijn. Ik maak er gebruik van, bijvoorbeeld dat uurtje naar buiten. Daar kijk ik echt naar uit. Ik heb nog niet veel zorg nodig, het gaat bij mij vooral om het aan- en uittrekken van de steunkousen. De ene koopt meer zorg in, de ander meer welzijn. De keus is aan de cliënt. Ik ben in elk geval dik tevreden.”

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Ladru

‘Het is aangenaam in De Heemhaven’ Ruud Ladru (79) woont ruim zes jaar in De Heemhaven. Ruud is een actieve bewoner. Hij maakte corona...

Lees verder