De huidige coronasituatie bij Zorgbalans

11-05-2020 | Rubriek(en): Corona

Bij Zorgbalans hebben we de keuze gemaakt om, wegens privacy en uit respect voor onze bewoners, hun naasten, vrijwilligers en medewerkers, terughoudend te zijn met de (externe) communicatie over het aantal coronabesmettingen. Wij willen dat iedereen zijn aandacht kan richten op dat wat in deze periode het allerbelangrijkste is: het verlenen van goede zorg, voldoende tijd voor rouw en verdriet, bewust ervaren van momenten van opluchting en vooral: aandacht blijven houden voor elkaar in deze moeilijke periode. Wel verstrekken wij via de website algemene informatie.

Bewoners, hun naasten en onze medewerkers worden uiteraard steeds op de hoogte gehouden door de leidinggevende van de eigen woonzorglocatie.

Op 14 maart 2020 werd de eerste bewoner binnen Zorgbalans positief getest op een coronabesmetting. Zowel voor cliënten als voor medewerkers hanteren wij een zeer actief testbeleid.

Wij zien dat dezelfde aanpak binnen onze twaalf woonzorglocaties tot verschillende uitkomsten kan leiden. Binnen Zorgbalans zijn er woonzorglocaties geweest zonder coronabesmetting, woonzorglocaties waar het aantal besmettingen beperkt is gebleven en een aantal woonzorglocaties waar gesproken kan worden van een uitbraak. Voor bewoners met een coronabesmetting hebben wij op locatie Zuiderhout een COVID-19 unit ingericht. Voor het vervoer daar naartoe is door Zorgbalans een voormalige ambulance aangeschaft.

Voor de cliënten in de thuissituatie die positief getest zijn (of een sterke verdenking hebben op een coronabesmetting), heeft Zorgbalans sinds 2 april 2020 corona wijkzorgteams opgericht. De wijkverpleegkundigen en verpleegkundigen uit deze speciale teams verlenen medisch-noodzakelijke zorg aan cliënten met een (verdenking op een) coronabesmetting.

Wij bieden aan circa 6.700 cliënten zorg en ondersteuning in de regio Kennemerland. Van onze cliënten zijn 5.500 cliënten thuiswonend en 1.200 cliënten wonen (tijdelijk) in onze woonzorglocaties.

Situatie d.d. 10 mei 2020:

  • Op dit moment zijn er bij Zorgbalans 12 bewoners met een coronabesmetting aanwezig.
  • Op dit moment verblijven alle bewoners met een coronabesmetting tijdelijk in onze COVID-19 unit in woonzorglocatie Zuiderhout in Haarlem.
  • Tot op heden zijn er bij Zorgbalans 130 cliënten met een coronabesmetting hersteld en 76 cliënten overleden.

Uiteraard leven wij intens mee met iedereen die herstellende is van een coronabesmetting en wensen hen een voorspoedig herstel. Wij zijn in gedachten bij hen die vechten voor hun leven. En wij spreken onze oprechte deelneming uit naar iedereen die de afgelopen periode afscheid heeft moeten nemen van een dierbare. Zorgbalans zal, op een later moment na deze coronacrisis, herdenkingsbijeenkomsten organiseren om elkaar te treffen, herinneringen uit te wisselen en te herdenken.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder