De ‘hulpmiddelen-box’ komt eraan!

30-01-2020 | Rubriek(en): Welzijn

Binnen Zorgbalans zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om de zelfredzaamheid van onze cliënten te bevorderen én de fysieke belasting van onze medewerkers te verminderen. Daarom staan we altijd open voor de ideeën van onze collega’s.

Tijdens het jaargesprek van de wijkzorg kwam een ‘hulpmiddelen-box’ te sprake. Een set van materialen waarmee de zelfredzaamheid van cliënten bevorderd kan worden, door direct het juiste materiaal in te zetten. Belangrijk voor de onafhankelijkheid van cliënten, maar ook om ruggen, knieën en schouders van onze medewerkers te sparen. Vele collega’s hebben meegedacht en eind 2019 hebben we alle spullen besteld. Inmiddels zijn de tassen gevuld met alle hulpmiddelen die de medewerkers uit de wijkzorg hebben doorgegeven. Vanaf morgen worden de tassen afgeleverd bij onze buurtteams.

Ruilmiddel
Sommige hulpmiddelen moeten door de cliënt geregeld worden en worden vergoed door de zorgverzekeraar. Met de hulpmiddelen-box kan de cliënt alvast het hulpmiddel gebruiken totdat hij zijn eigen middel heeft ontvangen. Het nieuwe ontvangen hulpmiddel van de cliënt gaat weer terug in de box. Zo houden we de voorraad op peil en kunnen we weer een andere cliënt helpen.

De middelen die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed, maar toch een bijdrage leveren aan de zelfredzaamheid van de cliënt, kunnen meteen worden ingezet door onze medewerkers. Ook die middelen kunnen zorgmomenten besparen en/of verlichten. Dit is weer een mooi voorbeeld van ‘samen sterker’!

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder