Dialyseren nu ook mogelijk in W.F. Visserhuis

25-06-2018 | Rubriek(en): Welzijn

Vanaf nu hoeven de bewoners van het W.F. Visserhuis niet meer de deur uit voor hun intensieve hemodialyse. Zij kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving blijven en daar de complexe zorg krijgen die zij nodig hebben. Doordat de dialyse beter in het dagelijks leven kan worden ingepast, zijn de bewoners minder vermoeid en juist zelfstandiger en flexibeler.

Intensieve behandeling
Twee bewoners in het W.F. Visserhuis hebben ernstige problemen met hun nieren waardoor zij afhankelijk zijn van hemodialyse. Tweemaal per week gingen zij daarvoor naar het dialysecentrum van het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Dat betekent dat zij tweemaal per week met een taxi naar het ziekenhuis reden. Vervolgens een halve dag aan het dialyseapparaat verbonden waren en daarna weer met de taxi terug gingen. Een heel vermoeiende behandeling die jarenlang duurt en een grote invloed heeft op het dagelijks leven van de bewoners. Maar daarin is nu gelukkig verandering gekomen!

Professionele samenwerking
Samen met de dialyse-afdeling van het Spaarne Gasthuis en de zorgverzekering is deze mogelijkheid tot stand gekomen. Er is een ruimte beschikbaar gesteld in het W.F. Visserhuis, er zijn leidingen aangelegd en er is een apparaat geïnstalleerd. De behandeling wordt in zijn geheel uitgevoerd door medewerkers van de dialyse-afdeling en de artsen en verpleegkundigen van het Spaarne Gasthuis dragen de zorg en de verantwoordelijkheid.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder