Hartverwarmend

20-03-2020 | Rubriek(en): Corona

In deze crisistijd waarin aan medewerkers wordt gevraagd thuis te werken, scholen en kinderdagverblijven sluiten, evenementen worden afgelast, winkels dichtgaan en het sociale leven even wordt stopgezet, zijn de medewerkers in de zorg er gewoon. Elke dag weer. Wat een grote toewijding zien we bij al onze hardwerkende, betrokken collega’s, vrijwilligers en mantelzorgers. En dat blijft gelukkig niet onopgemerkt. Hartverwarmend zijn alle reacties en initiatieven om medewerkers in de zorg en onze kwetsbare ouderen een hart onder de riem te steken.

Applaus
Zo werd er dinsdagavond om 20.00 uur in heel Nederland drie minuten geapplaudisseerd. Ook in Heemstede klapten mensen vanaf hun balkon om hun respect te tonen voor alle hulpverleners, medewerkers in de zorg en andere mensen die dag en nacht strijden tegen het coronavirus. Onze medewerkster Jessica was op dat moment bij een cliënt en stond te klappen bij het raam. ‘Een kippenvelmoment’, vertelt ze.

Oma 103 jaar
Bewoonster Bep de Kool mag vanwege het coronavirus geen bezoek ontvangen in Huis ter Hagen in Driehuis. Dinsdag vierde ze haar 103e verjaardag en daarom had haar familie een prachtig spandoek gemaakt. Vanuit de tuin van de woonzorglocatie werd ze toegezongen. De bloemen voor oma en wat lekkers voor de zorgmedewerkers werden met een touw en emmer naar boven getakeld door een medewerker van Zorgbalans.

Dit is niet het enige initiatief in Huis ter Hagen. Een oud-medewerker heeft een enorme fruitmand gebracht. Medewerkers hebben een filmpje gemaakt om onze bewoners te enthousiasmeren om vooral te blijven bewegen. Een koor heeft aangeboden in de tuin van het woonzorgcentrum op te treden om zo alle bewoners toe te zingen. Een familie heeft geregeld dat alle bewoners een bloembollenstuk krijgen. De kinderen van de plaatselijke school worden gemobiliseerd om kaarten te schrijven aan onze bewoners. Een andere familie gaat tijdschriften inzamelen. En zo staan er ook familieleden bij de ingang van Huis ter Hagen om was op te halen, kaarten te brengen of pakketjes af te geven. Stuk voor stuk prachtige voorbeelden die onze cliënten en medewerkers een warm gevoel geven.

Kaarten
Locatiemanager Stephanie Salden van woonzorgcentrum De Moerberg in IJmuiden heeft ook een mooi initiatief opgezet. Zij roept via social media iedereen op haar collega’s te steunen door ‘old skool’ een kaart te versturen. ‘Het is hard werken, ook in de ouderenzorg. Mijn collega’s zetten zich dag en nacht in om onze ouderen te beschermen tegen het coronavirus. Zij verdienen daar een extra blijk van waardering voor. Hoe mooi zou het zijn als hun prikbord zich vult met kaarten, brieven en tekeningen?’. Doe mee en stuur je blijk van waardering naar: Medewerkers De Moerberg, Zuiderkruisstraat 74, 1973 XM in IJmuiden.

Ontmoetingscentra
Al onze negen ontmoetingscentra zijn gesloten sinds zaterdag 14 maart 2020. Gelukkig hebben we voor al onze clubleden een passende, individuele oplossing kunnen realiseren. Toch wilden onze medewerkers van de ontmoetingscentra meer doen. Zo beginnen onze collega’s van Bloemenstroom elke ochtend met een belrondje langs alle clubleden. Ze horen mooie verhalen, over kinderen die zich inzetten en buren die bezorgd zijn en allerlei klusjes uitvoeren. De clubleden die ons nodig hebben, bezoeken zij en ook dat levert mooie verhalen op. De collega’s van Zandstroom werken volgens het principe: als jij niet naar ons kunt komen, komen wij bij jou thuis. Elke dag maken ze iets heerlijks klaar en brengen dit bij de clubleden thuis. Appeltaart, pannenkoeken en omelet met geitenkaas, walnoten, honing en veel Zandstroom-liefde zagen zij al voorbij komen.

En zo zien wij op alle locaties prachtige initiatieven om onze cliënten en medewerkers een hart onder de riem te steken. Elke dag ontstaan er weer nieuwe, mooie initiatieven. Blijf deze alsjeblieft met ons delen, dan zullen wij ze weer verder verspreiden.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder