Nieuwe groep voor jonge mensen met dementie bij Spaarnestroom

27-12-2015 | Rubriek(en): Nieuws

Op maandag 4 januari 2016 start in Ontmoetingscentrum Spaarnestroom een groep speciaal voor jongere mensen met dementie. De groep komt iedere maandag tussen 10.00 en 14.00 uur bij elkaar in De Fjord in Haarlem-Noord en kan nog nieuwe leden gebruiken.

Begin december hield Ontmoetingcentrum Spaarnestroom een open ochtend voor mensen die op jonge leeftijd de diagnose dementie hebben gekregen. Er bleek belangstelling voor een groep juist voor mensen tussen ongeveer 40 en 65 jaar met de ziekte. Tijdens deze eerste bijeenkomst zijn de wensen en vragen van de deelnemers in kaart gebracht. Deze vormen de basis van de activiteiten die de nieuwe groep vanaf 4 januari elke maandag met elkaar gaat ondernemen. Geïnteresseerden zijn zeer welkom om vanaf 4 januari eens vrijblijvend te komen kijken.

Samen activiteiten ondernemen

In Nederland hebben ongeveer 12.000 mensen dementie die jonger dan 65 jaar zijn. Dementie op jonge leeftijd begint meestal tussen 40 en 65 jaar. De problemen worden vaak niet direct herkend, en kunnen leiden tot veel onzekerheid en onbegrip. Jonge mensen met dementie vervullen vaak nog actieve rollen in de maatschappij en beseffen vaak beter dat ze ziek zijn. Juist voor hen kan het prettig zijn om leeftijdsgenoten met dezelfde diagnose te ontmoeten en samen activiteiten te ondernemen.

Plek waar iedereen zich thuis voelt

Ontmoetingscentrum Spaarnestroom is een dynamische ontmoetingsplek in De Fjord, vlakbij het Spaarne, in samenwerking met de wijk, Ecosol en Haarlem Effect. Het is een plek waar kwaliteit van leven voorop staat en waar niets hoeft en alles mag. Waar deelnemers en medewerkers samen lachen, sporten, klussen, schilderen, koken en op pad gaan als men daar zin in heeft. Familie en vrienden zijn zeer welkom om mee te komen.

Iedereen welkom

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mireille Oosterhof m.oosterhof@zorgbalans.nl of 06 – 53 800 916. Even binnenlopen voor een vrijblijvende kennismaking kan ook. Ontmoetingscentrum Spaarnestroom is gevestigd in buurtgebouw De Fjord, Paul Krugerkade 6, 2021 BN Haarlem.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder