Officiële opening nieuwbouw Horstendaal en Saanensduin

15-06-2018 | Rubriek(en): Welzijn

Op dinsdag 19 juni opent onze nieuwe locatie in Bennebroek zijn deuren. In het bijzijn van verschillende genodigden worden de gebouwen Horstendaal en Saanensduin om 15.30 uur officieel geopend.

Belangstellenden kunnen tijdens de opening een kijkje nemen in Horstendaal, wandelen door de tuinen van Park Vogelenzang, kennismaken met de medewerkers, vragen stellen over wonen op deze nieuwe locatie en genieten van een hapje en een drankje.

Wonen in een huiselijke sfeer

De locatie biedt woonruimte aan 64 bewoners, verdeeld over 2 huizen, met ieder 4 woningen bestaande uit 8 appartementen. De zorg en ondersteuning die een bewoner krijgt wordt volledig afgestemd op zijn of haar wensen en behoeften. Op deze manier kunnen bewoners met een psychogeriatrische of gerontopsychiatrische hulpvraag hun leven zo veel mogelijk kunnen blijven leiden zoals ze gewend zijn. Een jaar lang is er hard gewerkt aan de bouw van de locatie. Nu is de bouw afgerond en kunnen de eerste bewoners eind juni verhuizen naar de nieuwe gebouwen.

Duurzame keuzes

De beide gebouwen zijn eigendom van Zorgbalans en de 32 studio’s en een aantal gemeenschappelijke ruimtes zijn aan alle kanten omgeven door natuur. De zo duurzaam mogelijk ontworpen gebouwen beschikken over zonnepanelen, warmtepompen, LED-verlichting en hoogwaardige isolatie (driedubbel glas). Er is geen gasaansluiting nodig. “Wij streven er naar om al onze gebouwen zo energiezuinig mogelijk vorm te geven”, licht Rob Huijsmans, manager vastgoed van Zorgbalans, toe. “Bij het realiseren van een compleet nieuw gebouw maken we daarom zo veel mogelijk duurzame keuzes.”

 Vrijwilligers gezocht

Horstendaal en Saanensduin zoeken nog vrijwilligers die individueel of met een groepje bewoners iets willen ondernemen. Er is geen vast programma en alle activiteiten worden in overleg met de bewoners bepaald. Dat kan bijvoorbeeld zijn samen of met een groep boodschappen doen, wandelen, knutselen, bakken, koken of gewoon koffiedrinken. Andere ideeën zijn van harte welkom. Ook kan het zijn dat bewoners andere vragen hebben. Meer informatie is te verkrijgen via b.salman@zorgbalans.nl.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder