Onze eerste bewoners zijn gevaccineerd!

18-01-2021 | Rubriek(en): Corona

Vandaag hebben dhr. Ramzan en dhr. Uijterlinde op onze locatie Zuiderhout de allereerste coronavaccinaties gekregen van onze collega Ilse Kieftenbeld. Een belangrijke stap in de aanpak van het coronavirus.

Zorgbalans werkt mee aan een pilot van het ministerie van VWS waarbij versneld gestart wordt met het vaccineren van bewoners van verpleeghuizen. Door eerder te starten bij een aantal zorgorganisaties, wordt ervaring opgedaan die benut kan worden bij de verdere uitvoering van de vaccinatiestrategie voor kwetsbare mensen. Zorgbalans is als grote zorgorganisatie met meerdere locaties voor deze pilot uitgenodigd, naast nog elf andere ouderenzorgorganisaties of instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. De bedoeling is dat het ministerie van VWS een spoedig vervolg kan geven aan deze vroege start en daarmee bevordert dat de gehele groep bewoners in de langdurige zorg zo spoedig mogelijk wordt gevaccineerd. Lees hier meer informatie over deze pilot.

Militaire operatie

Dhr. Uijterlinde en verpleegkundige Ilse Kieftenbeld

Binnen een paar dagen tijd hebben onze collega’s op de woonzorglocaties de ingevulde toestemmingsformulieren opgehaald bij de bewoners of hun (wettelijk) vertegenwoordiger. En hebben we bij Zorgbalans alle voorbereidingen getroffen voor deze haast militaire operatie.

Vanochtend was het zover en werden de vaccinaties vanuit Amsterdam UMC naar Zorgbalans gebracht. Vandaag zijn we gestart in Zuiderhout en Velserduin, alwaar de vaccinaties eerst werden bereid door ons mobiele vaccinatieteam onder leiding van een van de Specialisten Ouderengeneeskunde. Vervolgens kregen dhr. Ramzan en dhr. Uijterlinde in aanwezigheid van een aantal media hun eerste vaccinatie. Over drie weken volgt vaccinatie nummer twee.

Ons mobiele vaccinatieteam zal deze week langs alle woonzorglocaties van Zorgbalans rijden met de vaccins en daar de voorbereidingen treffen zodat de bewoners in hun eigen woonomgeving gevaccineerd worden. Het vaccineren zelf wordt gedaan door de voor de bewoners bekende verpleegkundigen en verzorgenden van de woonzorglocaties. De pilot duurt nog tot en met vrijdag.

Media

Bij deze mijlpaal waren ook een aantal journalisten en verslaggevers aanwezig. Hieronder vindt u de links naar de reportages.

NH Nieuws
Artikel (met video)
Radio

NOS
Video
Radio (uitzending van 17.00-18.00 uur, vanaf 18.57 min).
18.00 uur journaal
20.00 uur journaal

De Volkskrant
Bellen met…
Reportage

Haarlems Dagblad (achter inlog)

IJmuider Courant (achter inlog)

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis. Hij woont...

Lees verder