Zorgbalans op 18 maart open voor publiek

06-03-2017 | Rubriek(en): Nieuws

Iedereen die een keer van dichtbij wil bekijken hoe de ouderenzorg werkt, is op zaterdag 18 maart van harte welkom bij Zorgbalans. Vier locaties openen hun deuren voor buurtbewoners, familieleden en andere geïnteresseerden.

De Open Dag hoort bij de Week van Zorg & Welzijn die loopt van 13 t/m 18 maart. Diverse zorgorganisaties door het hele land openen hun deuren om Nederland een kijkje te geven achter de schermen bij de zorg. Zorgbalans heeft dit jaar vier locaties die deelnemen in Heemstede, Haarlem, Velserbroek en IJmuiden.

 

De Heemhaven in Heemstede
Von Brücken Focklaan 20, Heemstede
Zaterdag 18 maart, 11.00 – 14.00 uur

In woonzorgcentrum De Heemhaven in Heemstede kunnen bezoekers zien hoe de locatie ‘in bedrijf’ is en kennis maken met het woonconcept ‘Net zoals thuis’ voor mensen met dementie. Het Thuiszorg Buurtteam vertelt alles over de zorg die zij thuis kunnen bieden. Men kan in gesprek met medewerkers over de zorg in De Heemhaven maar ook over werk en vrijwilligerswerk. Daarnaast is een bezoek aan het Herinneringsmuseum de moeite waard en kan met genieten van lekkere hapjes.

 

Kennemerduin in Haarlem
Herenweg 126, Haarlem
Zaterdag 18 maart, 13.30 – 17.00 uur

In Haarlem opent woonzorgcentrum Kennemerduin haar deuren. Men kan mee met een rondleiding door het pand en medewerkers vertellen over de manier van werken in Kennemerduin en de zorg die het thuiszorg buurtteam biedt. Daarnaast is er van alles te doen: bezoekers kunnen gratis hun bloeddruk en het zuurstofgehalte in het bloed laten meten. Men kan meedoen met oud-Hollandse spellen, genieten van koffie en thee met wat lekkers en informatie krijgen over het thuiszorg buurtteam, vacatures, vrijwilligerswerk en opleidingen bij Zorgbalans.

 

De Moerberg in IJmuiden
Zuiderkruisstraat 74 , IJmuiden
Zaterdag 18 maart, 13.30 – 16.00 uur

In woonzorgcentrum De Moerberg in IJmuiden kunnen bezoekers een rondleiding krijgen en de ‘Zorgeloos Wonen’ appartementen bekijken. Men kan in gesprek gaan met medewerkers over de zorg in De Moerberg of over werk, vrijwilligerswerk en opleidingen bij Zorgbalans. Ook is er live muziek, kan men een gokje wagen in de loterij, zijn er diverse kramen met zelfgemaakte producten en kan met genieten van lekkere hapjes.

 

Diverse locaties en teams van Zorgbalans presenteren zich in De Hofstede
De Hofstede, Aletta Jacobsstraat 227, Velserbroek
Zaterdag 18 maart, 11.00 – 14.00 uur

In Velserbroek kan men in De Hofstede kennis maken met diverse teams en locaties van Zorgbalans: het ontmoetingscentrum, thuiszorg teams, het Prettig Thuis team en woongemeenschap De Molenweid laten zien wat ze voor ouderen kunnen betekenen. Daarnaast is er van alles te doen zoals beweegles en creatieve activiteiten, biljarten, controle van  bloedsuiker en/of bloeddruk en is er live muziek en gratis koffie en thee met wat lekkers.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder