Astrid Coppens

Naam: Astrid Coppens
Functie in het dagelijks leven: zelfstandig werkzaam als coach, mediator en organisatieadviseur, met name in de zorg en bij de overheid, bestuurslid NVAG, bestuurslid (voorzitter) NMNG.
Functie in de RvT&A: vice-voorzitter, lid van de remuneratiecommissie en van de commissie Goede Zorg, kwaliteitszetel Cliëntenraad.
Lid sinds: januari 2013

Hoe bent u in aanraking met Zorgbalans gekomen?
Naast mijn dagelijkse werkzaamheden wilde ik graag wat meer met mijn bestuurlijke ervaring in de zorg doen en het toezichthouderschap was daarvoor een mooie invulling. De filosofie en de uitstraling van Zorgbalans spraken me erg aan.

Affiniteit met de ouderenzorg?
Mijn werkervaring in het verleden en de mantelzorg voor mijn (inmiddels overleden) vader hebben mij bewust gemaakt van het belang van een veilige, vertrouwde en bovenal een prettige woonomgeving met goede zorg voor ouderen. Het maakt niet uit of dat nu thuis is of op een woonzorglocatie. Ik ben blij dat ik daar op deze manier aan kan bijdragen.

Welke kennis en ervaring op werkgebied heeft u allemaal?
Tijdens mijn studie geneeskunde heb ik jaren als verpleeghulp in verpleeghuizen gewerkt. Na het afronden van mijn studie ben ik eerst als curatief arts en later als manager en bestuurder in de zorg werkzaam geweest, waarvan de laatste 24 jaar bij Defensie, onder andere als directeur Zorg van het Centraal Militair Hospitaal. Dus zowel de rol van zorgverlener als van manager en bestuurder heb ik mogen vervullen zowel in de care als in de cure. Veiligheid en kwaliteit van de zorg zijn daarbij altijd belangrijke aandachtspunten geweest, net zoals samenwerking tussen de ketenpartners in de zorg.

Wat is uw specifieke aandachtsgebied?
Kwaliteit en veiligheid in de zorg en het cliëntenperspectief.