Marten de Bruine

Naam: Marten de Bruine
Functie in het dagelijks leven: zakelijk directeur van Stichting het Dolhuys, Museum van de Geest, bestuurder van Nieuw Unicum, voorzitter Raad van Toezicht Stichting Vrije Scholen Zuidwest Nederland Den Haag, arbiter Scheidsgerecht Gezondheidszorg, bestuurslid Fonds Hartewensen, Stichting InZicht en Vereniging VIVIS, bestuursvoorzitter Stichting Collectiebeheer Lapré.
Functie in de RvT&A: lid RvT&A en voorzitter commissie Economisch Duurzaam.
Lid sinds: 2014

Hoe bent u in aanraking met Zorgbalans gekomen?
Ik ben geboren in Santpoort en woon nu in Driehuis. Bovendien heb ik een tijd gewerkt bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten in Kennemerland. Ik ken Zorgbalans dus al heel lang en heb van een afstand kunnen volgen hoe Zorgbalans door een moeilijke periode heen moest en er nu weer goed bovenop is gekomen. Toen er een vacature in de RvT&A ontstond heb ik gesolliciteerd en ben heel blij dat ik op deze manier kan bijdragen aan het werk van een hele mooie en belangrijke organisatie in deze regio.

Affiniteit met de ouderenzorg?
Wanneer je niet meer alles zelf kunt in het leven wil dat natuurlijk niet zeggen dat je geen idee meer hebt hoe je zou willen leven. Dat is wat Zorgbalans probeert; iemand die ouder wordt daarbij helpen, thuis, op een woonzorglocatie of in de ontmoetingscentra. Nu mijn (thuiswonende) moeder ouder wordt, zie ik van dichtbij hoe belangrijk dit is.

Welke kennis en ervaring op werkgebied heeft u allemaal?
Ik heb vrijwel mijn hele leven in de zorg gewerkt. Niet als hulpverlener, maar wel bij de zorgverzekeraars, de medische faculteit, als consultant en bij organisaties voor langdurige zorg. Ik heb de gezondheidszorg dus van verschillende kanten mogen bekijken en dat is voor mijn rol als toezichthouder bij Zorgbalans nuttig.

Wat is uw specifieke aandachtsgebied?
In de Audit Commissie spreken we natuurlijk veel over de financiën en economische duurzaamheid. Dat is belangrijk want als het op dit punt niet goed gaat, heeft heel Zorgbalans en uiteindelijk ook de oudere in Kennemerland daar last van. Het mooie van de RvT&A is dat we met zijn allen vooral geïnspireerd worden door de vele inhoudelijke ontwikkelingen binnen Zorgbalans.