Overstappen naar de zorg? Wij betalen je opleiding!

17-06-2019 | Rubriek(en): Welzijn

Wil jij graag werken in de zorg maar heb je geen ervaring in de zorg en beschik je niet over de juiste opleiding? Dan is dit je kans! Je kunt nu profiteren van een unieke mogelijkheid en onder zeer voordelige voorwaarden een opleiding volgen. Daarna kun je direct als gekwalificeerd verpleegkundige aan de slag. Wacht dus niet langer en zet nu de stap!

Om deze stap te faciliteren en daarmee een hele nieuwe doelgroep van gemotiveerde aankomend verpleegkundigen aan te boren, zijn Zorgbalans, het Spaarne Gasthuis en opleider LOI vorig jaar een samenwerkingsverband aangegaan. De eerste leerlingen zijn inmiddels ruim een half jaar bezig en erg enthousiast. Daarom starten we binnenkort met een nieuw traject.

 • Tijdens een uniek voortraject kun je ervaren of de baan, de opleiding en de zorgin­stelling(en) bij jou passen.
 • De opleiding wordt geheel betaald.
 • Je krijgt een dienstverband bij Spaarne Gasthuis of Zorgbalans.
 • Je ontvangt al tijdens je opleiding een salaris.
 • Het MBO 4-diploma dat je haalt, is volledig erkend.

Hoe werkt dit?

Na aanmelding volg je eerst een voortraject. Indien je dit succesvol doorloopt start de opleiding waarin je werken en leren combineert. Je bent dan in dienst van Spaarne Gasthuis of Zorgbalans. Na afronding treed je in vaste dienst bij één van de twee werkgevers.

Toelating tot het voortraject

Het voortraject is een belangrijke fase vóór je kunt starten aan de daadwerkelijke opleiding. Tijdens het voortraject kom jij erachter of de zorg echt bij je past. Tegelijk is het voor je toekomstige werkgever een goede manier om zeker te zijn dat je het werk in de zorg aankunt.

Om tot het voortraject te worden toegelaten, is ervaring in de zorg niet nodig. Er zijn wel een aantal andere eisen waar je aan dient te voldoen:

 • Je beschikt over een MBO-diploma (GÉÉN Verzorgende IG – daar bestaan andere trajecten voor).
 • Je bent 21 jaar of ouder.
 • Je bent minimaal 28 uur per week beschikbaar.
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring (welk vakgebied is niet relevant).
 • Je staat open voor flexibele diensten (nacht- en weekenddiensten).
 • Je hebt een pro-actieve houding.

Klik hier voor de brochure

Aanmelden voorlichtingsavond
Ben je geïnteresseerd in de opleiding tot MBO-verpleegkundige en wil je meer weten over het opleidingstraject van het Spaarne Gasthuis, Zorgbalans en de LOI? Kom dan naar de voorlichtingsavond op woensdag 26 juni om 19.00 uur in Hoofddorp (Spaarne Gasthuis, Spaarnepoort 1). Je krijgt daar meer informatie over het opleidingstraject en het vak van verpleegkundige. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.loi.nl/zakelijk/zij-instroom.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder