Personeelstekort in zorg wordt aangepakt

14-03-2018 | Rubriek(en): Welzijn

Tot op heden was het vrijwel onmogelijk om als werkende vanuit een andere branche de overstap te maken naar een baan in de zorg. Terwijl veel mensen op zoek zijn naar baanzekerheid en zingeving in hun werk en de zorgsector dat juist kan bieden. Om deze stap te faciliteren en daarmee een hele nieuwe doelgroep van gemotiveerde aankomend verpleegkundigen aan te boren, zijn Zorgbalans, het Spaarne Gasthuis en opleider LOI een samenwerkingsverband aangegaan. Het resultaat is een opleidingsprogramma dat door de zorginstellingen wordt betaald. Speciaal voor mensen met hart voor de zorg. Zij ontvangen al tijdens de opleiding een passend salaris.

Praktijk en theorie
Het opleidingsprogramma bestaat uit een aantal stappen. Deelnemers volgen eerst een kort voortraject dat makkelijk te combineren is met  hun huidige baan. Zo kunnen zij vrijblijvend ervaren of werken in de zorg inderdaad iets voor hen is. Na selectie voor de opleiding komen deelnemers in dienst van Zorgbalans en Spaarne Gasthuis. Ze maken in drie periodes van zeven maanden uitgebreid kennis met de ouderenzorg, de thuiszorg en de ziekenhuiszorg. Daarna kiezen ze de richting waarin ze verder willen en lopen 12 maanden mee in het zorgveld van keuze. De totale duur van de opleiding is 2 jaar en 9 maanden. Het theoretische deel van de opleiding wordt verzorgd door LOI. Er is lesmateriaal om zelfstandig te studeren. Tijdens lesdagen en via een online leeromgeving krijgen deelnemers ondersteuning van ervaren docenten en studieloopbaanbegeleiders.

Prachtig vak
Peter van Barneveld, bestuursvoorzitter Spaarne Gasthuis: “Net als in de rest van Nederland hebben wij te maken met moeilijk vervulbare vacatures. Samen met Zorgbalans willen wij dit probleem bij onze eigen zorginstellingen gaan aanpakken. De zorgsector is een belangrijk en prachtig vakgebied en iedereen met een hart voor de zorg willen wij een kans geven om dit zelf te ervaren. We hopen dit voorjaar een hele nieuwe groep enthousiaste verpleegkundigen in spé te kunnen verwelkomen.”

Voorlichtingsbijeenkomsten
Geïnteresseerden kunnen dit voorjaar al starten met het voortraject. De daadwerkelijke opleiding start dan in oktober 2018. Tijdens  de voorlichtingsbijeenkomsten, op dinsdag 20 maart om 19.00 uur in Haarlem (Spaarne Gasthuis) of op donderdag 29 maart om 19.00 uur in Hoofddorp (Spaarne Gasthuis) kom je alles te weten over deze unieke opleiding. Meer informatie: www.loi.nl/zakelijk/zij-instroom.

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder