Poging tot afpersing

02-06-2021 | Rubriek(en): Algemeen

Via dit bericht informeren wij u over een poging tot afpersing van Zorgbalans. Een persoon dreigde een deel van onze digitale cliëntgegevens, afkomstig van één van onze IT-leveranciers Medimo, openbaar te maken als wij niet over zouden gaan tot een betaling in Bitcoins.

Zorgbalans heeft aangifte gedaan bij de politie en een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarnaast hebben wij de deskundigen van Hoffmann Cybersecurity ingeschakeld. Op basis van de onderzoeken is door de politie een verdachte aangehouden. Deze persoon zit nu in voorlopige hechtenis. Ook zijn gegevensdragers van de verdachte in beslag genomen. Er zijn geen aanwijzingen dat de verdachte de betreffende cliëntgegevens heeft verspreid.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de rechtszaak plaatsvindt. Indien relevante informatie beschikbaar komt, zal dit gedeeld worden op onze website.

Zorgbalans bedankt alle interne en externe betrokkenen voor het verijdelen van deze afpersing.

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Rip

Robert Rip (85) zit comfortabel in zijn stoel. Door zijn raam kijkt hij uit over de vernieuwde tuin van het W.F. Visserhuis. Hij woont...

Lees verder