Tamara Pieterse nieuwe bestuurder van Zorgbalans

02-11-2017 | Rubriek(en): Welzijn

Met ingang van 1 januari 2018 wordt Tamara Pieterse de nieuwe bestuurder van ouderenzorgorganisatie Zorgbalans. Momenteel is ze Directeur Langdurige Zorg bij Zilveren Kruis Zorgkantoor. In die functie is zij verantwoordelijk voor zorginkoop en de samenwerking met gemeenten. Tamara Pieterse volgt Anja Schouten op, die 31 oktober 2017 afscheid nam als bestuurder van Zorgbalans.

“We zijn blij met de komst van Tamara Pieterse”, aldus Marlies Ott, voorzitter Raad van Toezicht en Advies van Zorgbalans. “Tamara heeft kennis van de zorg, is strategisch sterk en is open en benaderbaar. Binnen Zorgbalans is brede steun voor haar benoeming. Het past goed bij Zorgbalans dat zij zowel bevlogen als praktisch is. We hebben er alle vertrouwen in dat de organisatie zich onder haar leiding verder positief zal ontwikkelen.”

Tamara Pieterse over haar aanstelling: “Na een prachtige periode van 16 jaar bij Zilveren Kruis en andere Achmea-bedrijven maak ik nu de overstap naar een zorgaanbieder. Dit past bij mijn persoonlijke drive om iedere dag een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de zorg in Nederland. Zorgbalans ken ik als een organisatie aansluit en afstemt op cliënten en persoonsgerichte zorg biedt. Samen met cliënten en medewerkers wil ik die ambitie van Zorgbalans waarmaken en verder doorontwikkelen.”

Tamara Pieterse studeerde fysiotherapie in Rotterdam en gezondheidswetenschappen in  Maastricht en startte haar loopbaan als fysiotherapeut bij verpleeghuis De Elfranken. Daarna werkte ze als arbeidsonderzoeker bij IVAS Heliomare. Vanaf 2001 werkt zij bij Achmea en Zilveren Kruis in diverse functies, als laatste bij het zorgkantoor. In 2011 rondde ze haar internationale MBA af.

Tot 1 januari 2018 zal het directieteam, bestaande uit Jelle van Netten, directeur Ondersteuning, WimJan Egtberts, directeur Wonen & Revalidatie en Inge Veenstra, directeur Wijkzorg, alle bestuurstaken waarnemen.

 

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder