Update coronavirus 15 oktober 2020

15-10-2020 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update van onze woonzorglocaties.

De bewoners van onze woonzorglocatie De Moerberg die tijdelijk op onze COVID-19 unit in Zuiderhout verbleven, zijn op één bewoner na inmiddels hersteld en terug naar De Moerberg.
Deze week is ook de laatste herstelde bewoner van De Houttuinen terug gegaan vanuit Zuiderhout. Helaas zijn er ook twee bewoners overleden. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met het verlies. De quarantaineperiode bij De Houttuinen is op 14 oktober beëindigd en de bezoekersregeling weer zoals voorheen.

Vanaf heden verblijven in onze COVID-19 unit bij Zuiderhout, naast de bewoner uit De Moerberg, ook drie bewoners van onze locatie Horstendaal en Saanensduin in Bennebroek. Alle bewoners en medewerkers van Horstendaal en Saanensduin worden momenteel preventief getest. Ook binnen de andere woonzorglocaties en teams van Zorgbalans blijven we een zeer actief testbeleid hanteren, zowel voor onze bewoners als medewerkers.

Helaas zijn ook meerdere medewerkers in de afgelopen periode positief getest op corona. Zij blijven thuis in quarantaine. Wij wensen onze bewoners en medewerkers een voorspoedig herstel.

Voor woonzorglocaties met corona geldt nog steeds de aangepaste bezoekersregeling van één vaste bezoeker per bewoner. Dit bezoek krijgt uit voorzorg een mondneusmasker van Zorgbalans. Ook verzoeken we de vaste bezoeker zich strikt te houden aan de algemene hygiënemaatregelen: niet komen bij klachten, handen wassen, hoesten in de elleboog en 1,5 meter afstand houden.

De bezoekers op onze woonzorglocaties waar geen coronabesmetting is vastgesteld, verzoeken we nadrukkelijk een eigen mondkapje te dragen en zich eveneens strikt te houden aan de hierboven genoemde algemene hygiënemaatregelen.

Wij begrijpen dat dit voor onze bewoners en hun naasten ingrijpende maatregelen zijn, maar vragen om ieders medewerking. We doen er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en zullen afhankelijk van de ontwikkelingen meebewegen met onze maatregelen.

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder