Update coronavirus 17 maart 2021

17-03-2021 | Rubriek(en): Welzijn

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een korte update van Ontmoetingscentrum Polderstroom en onze COVID-19 unit in Zuiderhout.

Helaas is er inmiddels bij vijftien clubleden van Ontmoetingscentrum Polderstroom in Velserbroek corona geconstateerd. Zorgbalans heeft in de afgelopen dagen alle clubleden, vrijwilligers, mantelzorgers en medewerkers van het ontmoetingscentrum die met hen in contact zijn geweest een coronatest aangeboden. Evenals het betrokken buurtteam Hofstede. Afhankelijk van de testuitslagen is het ontmoetingscentrum in ieder geval deze week gesloten.

Ook in onze ontmoetingscentra hebben wij in de coronaperiode passende maatregelen getroffen. Zo dragen medewerkers en vrijwilligers een mondneusmasker van Zorgbalans en vragen wij iedereen zich te houden aan de algemene hygiënemaatregelen: niet komen bij klachten, handen wassen, hoesten in de elleboog en 1,5 meter afstand houden.

Wij begrijpen dat dit voor onze deelnemers, hun naasten en onze medewerkers ingrijpende maatregelen zijn, maar vragen om ieders medewerking. Alleen samen krijgen we corona onder controle. We doen er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, afhankelijk van de ontwikkelingen bewegen we mee met onze maatregelen.

Gelukkig kunnen we ook goed nieuws melden: alle bewoners met een coronabesmetting die tijdelijk op onze COVID-19 unit in Zuiderhout verbleven, zijn hersteld en weer terug naar hun eigen woonzorglocatie. In verband met deze mooie ontwikkeling, wordt de unit op dit moment afgebouwd en zijn deze plekken straks weer beschikbaar voor revalidanten vanuit het ziekenhuis.

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Wildschut

Drie jaar geleden verhuisde Hermina Wildschut-Frantzen (88) van de Pijlslaan in Haarlem naar een kamer in Huis ter Hagen in Driehuis. Dit nadat een...

Lees verder