Update coronavirus 17 september 2020

17-09-2020 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update van onze woonzorglocaties.

Op onze woonzorglocatie De Moerberg in IJmuiden hebben we inmiddels alle bewoners en medewerkers uit voorzorg een tweede keer getest. Momenteel hebben we hier 19 positief geteste bewoners en zijn er helaas twee overleden. Op onze woonzorglocatie De Houttuinen in Haarlem worden nog bewoners en medewerkers getest. Tot nu toe zijn er acht positief geteste bewoners, waarvan helaas één persoon is overleden. Wij wensen de nabestaanden sterkte met het verlies van hun dierbare.

Vrijwel alle bewoners met corona zijn overgebracht naar onze COVID-19 unit in Zuiderhout. Daar hebben ze, naast goede zorg, ook meer bewegingsvrijheid. Enkele bewoners liggen op een geïsoleerde afdeling op hun eigen locatie. De paar medewerkers van beide locaties die ook zijn besmet, zitten thuis in quarantaine.

Voor beide woonzorglocaties geldt nog steeds de aangepaste bezoekersregeling van één vaste bezoeker per bewoner. Dit bezoek krijgt uit voorzorg een mondneusmasker van Zorgbalans. Ook vragen we de vaste bezoeker zich te houden aan de algemene hygiënemaatregelen; niet komen bij klachten, handen wassen, hoesten in de elleboog en 1,5 meter afstand houden.

Wij begrijpen dat dit voor onze bewoners en hun naasten ingrijpende maatregelen zijn, maar vragen om ieders medewerking. We doen er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en zullen afhankelijk van de ontwikkelingen meebewegen met onze maatregelen.

Met vriendelijke groet,
Namens het crisisteam,

WimJan Egtberts
Directeur Wonen & Revalidatie Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder