Update coronavirus 30 september 2020

30-09-2020 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update van onze woonzorglocaties.

In de afgelopen 36 uur zijn er geen nieuwe besmettingen geconstateerd. Wij blijven een zeer actief testbeleid hanteren, zowel voor onze bewoners als medewerkers.

Onze woonzorglocatie De Moerberg in IJmuiden is inmiddels weer coronavrij. Zeven bewoners die tijdelijk waren opgenomen in onze COVID-19 unit in Zuiderhout zijn gelukkig hersteld en weer terug in De Moerberg. Helaas zijn er vier bewoners overleden, wij wensen de nabestaanden sterkte met het verlies van hun dierbare.

Op onze woonzorglocatie De Houttuinen in Haarlem zijn alle bewoners en medewerkers inmiddels een tweede keer getest. Tot nu toe zijn er 15 positief geteste bewoners, waarvan helaas twee overleden. Ook de nabestaanden van deze bewoners wensen we veel sterkte met het verlies. Een deel van de besmette bewoners van De Houttuinen is overgebracht naar onze COVID-19 unit in Zuiderhout. Er zijn gelukkig ook al meerdere bewoners hersteld teruggekeerd in De Houttuinen.

De medewerkers die zijn besmet, zitten thuis in quarantaine. Wij wensen onze bewoners en medewerkers een voorspoedig herstel.

Voor woonzorglocaties met corona geldt nog steeds de aangepaste bezoekersregeling van één vaste bezoeker per bewoner. Dit bezoek krijgt uit voorzorg een mondneusmasker van Zorgbalans. Ook vragen we de vaste bezoeker zich te houden aan de algemene hygiënemaatregelen: niet komen bij klachten, handen wassen, hoesten in de elleboog en 1,5 meter afstand houden.

Regionaal hebben we met de andere zorgorganisaties afgesproken dat we bezoekers vragen om een mondkapje te dragen als zij op bezoek komen op één van onze woonzorglocaties.

Wij begrijpen dat dit voor onze bewoners en hun naasten ingrijpende maatregelen zijn, maar vragen om ieders medewerking. We doen er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en zullen afhankelijk van de ontwikkelingen meebewegen met onze maatregelen.

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder