Update coronavirus 6 januari 2021

06-01-2021 | Rubriek(en): Corona

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgbalans, volgt hieronder een update van onze woonzorglocatie Den Weeligenberg in Hillegom.

Tot nu toe hebben we in de tweede golf corona buiten de deur weten te houden op deze locatie. Nadat in de afgelopen dagen een besmetting is geconstateerd bij één van onze bewoners, zijn we gestart met het preventief testen van alle cliënten en medewerkers. Helaas blijkt dat er tot nu toe eenentwintig bewoners van Den Weeligenberg zijn besmet. Deze positief geteste bewoners worden tijdelijk overgebracht naar onze COVID-19 unit in Zuiderhout of in Breezicht. Ik wens hen een voorspoedig herstel en hopelijk mogen wij hen snel weer welkom heten in Den Weeligenberg.

Vanaf vandaag verblijven er drieëndertig bewoners op de COVID-19 unit van Zuiderhout en drie op de COVID-19 unit van Breezicht, afkomstig van verschillende locaties. In het W.F. Visserhuis en De Houttuinen zijn geen nieuwe positieve testen meer afgenomen. Op 8 januari wordt de quarantaineperiode in De Houttuinen beëindigd.

Op de betreffende afdelingen van Den Weeligenberg zijn passende aanvullende maatregelen getroffen ten aanzien van bezoek. Bezoekers krijgen uit voorzorg een mondneusmasker van Zorgbalans. Daarnaast vragen wij bezoekers zich altijd te houden aan de bekende algemene hygiënemaatregelen; niet komen bij klachten, handen wassen, hoesten in de elleboog en 1,5 meter afstand houden.

Wij begrijpen dat dit voor onze bewoners, hun naasten en onze medewerkers ingrijpende maatregelen zijn, maar vragen om ieders medewerking. Alleen samen krijgen we corona onder controle. We doen er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, afhankelijk van de ontwikkelingen bewegen we mee met onze maatregelen. Tijdens de lockdown gelden aanvullende maatregelen m.b.t. bezoek.

Met vriendelijke groet,

Tamara Pieterse
Bestuurder Zorgbalans

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Wildschut

Drie jaar geleden verhuisde Hermina Wildschut-Frantzen (88) van de Pijlslaan in Haarlem naar een kamer in Huis ter Hagen in Driehuis. Dit nadat een...

Lees verder