Vernieuwing Zuiderhout


Zorgbalans is van plan locatie Zuiderhout te gaan vernieuwen en uitbreiden
. Deze vernieuwing en uitbreiding zijn nodig om nu en in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de zorgvraag van ouderen in Haarlem en omgeving.

Het huidige gebouw van revalidatiecentrum Zuiderhout voldoet bouwtechnisch, functioneel én energetisch onvoldoende aan de eisen van deze tijd. Om gedurende de sloop en nieuwbouw de zorg te kunnen blijven bieden die nodig is, gaat het plan uit van een gefaseerde aanpak. Ook biedt het gefaseerd bouwen de mogelijkheid om capaciteit toe te voegen en een nieuwe woonzorglocatie te realiseren, waarmee Zorgbalans zich voorbereidt op de exploderende zorgvraag in 2030.

De plannen kunt u bekijken via deze link.

Het Haarlems Dagblad kwam langs bij Zuiderhout en interviewde onze bestuurder Tamara Pieterse en specialist ouderengeneeskunde Wim Swagerman over de plannen. Dit interview kunt u hier lezen.

Participatie
Op 16 november 2022 vond een inloopbijeenkomst plaats voor medewerkers, omwonenden en andere belanghebbenden, zoals Platform Groen. Tijdens en na deze inloopbijeenkomst zijn reacties op het vernieuwingsplan voor Zuiderhout binnengekomen. Zowel via formulieren op de bijeenkomst als in mails en brieven daarna. Deze reacties zijn zo feitelijk mogelijk gebundeld.

Wij danken degenen die aanwezig waren voor de interesse in deze plannen. Naar aanleiding van de gebundelde inspraakreacties op het bouwplan, heeft de gemeente Haarlem besloten het bouwplan niet in deze vorm aan de gemeenteraad voor te leggen. Zorgbalans gaat op verzoek van de gemeente Haarlem alternatieve scenario’s onderzoeken. Daarvoor is tijd nodig, tegelijkertijd is er een gedeeld beeld over het belang van de vernieuwing van Zuiderhout. Zodra we de resultaten hebben, informeren we u opnieuw.


Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

De heer Ladru

‘Het is aangenaam in De Heemhaven’ Ruud Ladru (79) woont ruim zes jaar in De Heemhaven. Ruud is een actieve bewoner. Hij maakte corona...

Lees verder