Welkom op De Moerberg expeditie!

13-03-2019 | Rubriek(en): Welzijn

Hoe leuk het is om te wonen of te werken in een woonzorgcentrum ontdekt u tijdens de open dag van Zorgbalans Woonzorgcentrum De Moerberg, zaterdag 16 maart aanstaande. Van 14.00 tot 16.30 uur is jong en oud van harte welkom op de Zuiderkruisstraat 74 in IJmuiden. Tijdens ‘De Moerberg expeditie’ verkent u de mooiste plekken van het huis en laten medewerkers u zien wat hun werk inhoudt. Bewoners nodigen u uit een kijkje te nemen bij hen thuis en laten u ervaren dat er in De Moerberg met alle activiteiten die er zijn, nauwelijks tijd is om achter de geraniums te zitten. Leuk en interessant voor (toekomstige) bewoners, medewerkers en hun familie of bekenden en iedereen die altijd al eens een kijkje heeft willen nemen in dat grote gebouw naast het voetbalveld.

Wonen in De Moerberg: hoezo, saai?!

Veel mensen denken dat het wonen in een woonzorgcentrum ‘saai’ is… De 120 bewoners van De Moerberg weten wel beter. De kookgroep, handwerkclub, de revueclub, sport- en wandelgroep en de zanggroep van het huis zijn drukbezocht. Bewoners organiseren zelf een bingo, drinken koffie of een borrel en genieten van een wekelijks optreden. Voor wie dat wil is er in De Moerberg genoeg te beleven. Een aantal clubs en groepen geeft tijdens de open dag acte de présence in ons restaurant. Bekijk (en koop) hun fraaie handwerk, zing mee, speel een spelletje of waag een gokje tijdens de bingo. Speciaal voor deze middag gaat een groep bewoners voor u bakken. Hun zelfgemaakte appeltaart kunt u voor een klein bedrag persoonlijk proeven.

Werken in De Moerberg: het verschil maken voor een ander
Veel mensen denken dat werken in de zorg (als professional of vrijwilliger) alleen maar ‘zwaar’ is… De 88 medewerkers en 74 vrijwilligers van De Moerberg weten wel beter. Zij maken 24 uur per dag, 7 dagen in de week het verschil voor onze bewoners. Met de dagelijkse zorg, het schoon houden van het huis en het verzorgen van de maaltijden voor bewoners. Maar ook met het organiseren van activiteiten met bewoners, serveren van een kop koffie of het maken van een tochtje op de duofiets. Werken in de zorg is fysiek en geestelijk pittig, ja. En tegelijkertijd is er niets leuker en interessanter dan ouderen te ondersteunen in hun zelfstandigheid. Tijdens de open dag laten medewerkers en vrijwilligers zien wat hun werk inhoudt en praten zij graag met u over wat het voor hen zo leuk maakt.

Zien we u zaterdag?

Wonen met zorg, maak hier uw berekening

Wonen met zorg
Maak hier uw berekening

REKENTOOL

Zoek zorg in uw regio

Heeft u vragen of
wilt u zorg aanvragen?

023 - 8 918 918 info@zorgbalans.nl Ik wil graag gebeld worden

Cliënten vertellen

Mevrouw Nuyen

Mevrouw Nuyen is 95 jaar, maar nog steeds scherp van geest. Twaalf jaar geleden verhuisde ze van haar woning in Santpoort naar de tweede...

Lees verder